Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacaousg

co myslicie na temat USG 4 D?

Polecane posty

Gość pytajacaousg

Jestem w 21-wszym tygodniu ciazy.Na koniec stycznia(bede wtedy w 23 tyg)umowioma jestem na usg 4d.Chcialabym stuprocentowo poznac juz plec maluszka i zobaczyc go dokladnie na monitorze razem z mezem.Jednak coraz wiecej czytam i dowiaduje sie o potencjalnej szkodliwosci takiej dawki fal dla malucha wiec mam ku temu duze watpliwosci.Jak to jest w koncu?Czy ktoras z was je wykonywala?Czy warto?O czy napraede jest ono bezpieczne dla dziecka?

Gość pytajacaousg
Zadna z was nie byla na tym badaniu?:-(

Gość gość
Ja chodzr do lekarza ktory ma gabinet wyposazony w usg 3d i 4d i co wizyte robil mi to wlasnie usg. Jest to naprawde bardzo dobry lekarz wiec gdy by to bylo szkodliwe na pewno nie robil by tych badan co wizyte.

Gość gość
droga autorko gdzie ty czytasz takie bzdury? Fale ultra w ogóle nie są szkodliwe! tylko promienie x czyli prześwietlenie aparatem rentgena

Gość gość
Miałam wykonywane podobne usg kilkakrotnie w ciąży, 3d przy każdej wizycie, bo na takim sprzęcie pracuje mój lekarz. Usg nie wpływa na dziecko w żaden sposób!

Gość pytajacaousg
Nie mialam czasu zeby wejsc.Dopirro teraz przeczytalam wasze odpowiedzi postaram sie znalezc choc jeden artykol z internetu ktory przeczytalam o szkodliwosci takiego badania i wkleic link.Poki co uspokoilyscie mnie.

Gość pytajacaousg
No i wlasciwie rozne artykuly sa sprzeczne.W jednych pisze o szkodliwosci,w innych nie.Zapytam jeszcze swojego lekarza co o tym sadzi.