Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kondycja w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Koncze 36 tydz ciazy, mam 2,5 letnie dziecko, przytylam niecale 12 kg i po prostu czuje sie jak slon. Ciagle mam zadyszke, jak wniose 3 kg siatke z zakupami na 4 pietro to mam taka zadyszke jakbym przebiegla maraton, mimo ze kilka razy odpoczywam. Rano ledwo wstane juz jestem zmeczona, mam wysokietetno. Szok, nie wiem jak dotrwam do poczatku lutego. Zastanawiam sie tylko jak funkcjonuja kobiety, ktore w ciazy tyja po 20, 25 kg, bo przeciez tez takie sa... czy one tylko leza pod koniec?

Gość Pola111
Ja przytyłam ponad 30 kilo w ciąży i w sumie masz rację- pod koniec głównie leżałam i oglądałam jakieś seriale na necie albo coś czytałam :) Teraz sobie myślę, że to był fajny czas ( oprócz zmartwień jak będzie przebiegał poród i strachu o mnie i o córeczkę). Pięć miesięcy po porodzie zgubiłam dodatkowe kilogramy:)

Gość gość
Autorko, bardzo szczuple kobiety w ciazy tyja czesto 20 kg aby zniesc trudy ciazy i niekoniecznie leza w lozku:) przykladem jest fitnesska Fitappy (szukaj na YT), ktora byla wycwiczona w ciazy, cwiczyla w jej trakcie, jadla zdrowo a przytyla w ciazy 25kg. Po ciazy szybko zgubila kg, ma plaski brzuch i nie byla zasapana wchodzac po schodach. pewnie juz mialas bagaz kg i wiecej tluszczu organizm nie potrzebowal gromadzic. Aby miec kondycje powinno sie cwiczyc w ciazy (wyjatek: ciaze zagrozone). Sama jestem w 22tyg i nie wyobrazam sobie nic nierobienia w ciazy, jak potem z oslabionymi miesniami wydac dziecko na swiat? Taki porod trwa i trwa...

Gość gość
Przed ciaza mialam wage jak najbardziej w normie, przed ciaza cwiczylam aerobik ok 1, 2 razy w tyg, poza tym zajmowanie sie dwulatkiem to tez ruch. Pracowalam do 7 miesiaca ciazy. Wiec nie lezalam caly czas przed ciaza.

Gość gość
Ja w ciążach nie miałam specjalnie zadyszki, ale miałam brzuch nisko i nie uciskał tak bardzo płuc.

Gość gość
Ale w ciaxy przestalas cwiczyc? Przeciez miesnie oslably tak jak i Twoja kondycja. Moze warto te ostatnie miesiace wrocic do lekkich chociaz cwiczen? To wsparcie dla Ciebie:)

Gość gość
Jakie ostatnie miesiace? Chyba 3 , 4 tyg. Poza tym nie leze w ciazy tylkonormalnie funkcjonuje, nie widze siebie na aerobiku w 36 tyg ciazy.

Gość gość
Ja obecnie jestem w 23 tyg. Nie przytyłam nic ale brzuszek mi ostro wysadziało. Mimo iż nic nie przybrałam to czuję się słonica :/ Poza tym jak coś porobie, sprzątnę czy zmyje podłoge no jakieś wygibaśne bardziej od leżenia to dostaje plamienia albo jakiś dziwnych boleści. To dopiero połowa a ja jak starzec. W pierwszej ciązy przytyłam 30kg i nic a nic nie czułam ciężaru. Z mega wielkim brzuchem w dzien porodu pojechałam na grzyby. Potem jeszcze poszłam w miasto na koncerty. Co ciąża i co kobieta to inaczej. ehh

Gość gość
A co juz w ostatnich tygodniach cwiczyc nie mozna? A kto mowi o aerobiku? Ale wymowka. W domu cwicz leniu.

Gość gość
No coz, mysle ze te slowa krytyki plyna glw od tych spasionych loch, ktore zazdroszcza mi zdrowego przybrania wagi w ciazy. Juz widze jak cwicza w domu, chodza na zakupy, sprzataja w domu i opiekuja sie dwulatkiem. A no i oczywiscie zadna nie chodzi w dresie , tylko w kreacjach i 12 cm obcasach, bo przeciez w dresie nie wypada, bo maz ja zaraz zdradzi .

Gość gość
Tak sie sklada ze w jestem w ciazy i w dresie i cwicze 5 razy w tyg w domu a na dodatek waze 57kg i co? Wmawiaj sobie ile chcesz ale to ja wroce od razu do poprzedniego rozmiaru bo jestem w ruchu. Mozna miec i 3dzieci i czas na trwningi, ale Ty pewnie wtedy siedzisz przed tv,lub komputerem.

Gość gość
P.s a wszpilkach nie chodzilam i nie bede, wiesz.. nie ten styl

Gość gość
Autorko ty sie nie przejmuj krytyka innych. Ile kobiet tyle ciaz. Zeby przyjrzec sie dosadniej to wystarczy isc na patologie ciazy albo ginekologie. Ciezarne nie powalaja. Wieksc to niestety grubaski z rozstepami. Sa szczuplutkie ale ich jest bardzo malo. A na kafe same szczuple piekne i zadbane. He he. Szkoda ze siedzicie ciagle w domach i na kafeferii bo na ulicach was nie widac!!!

Gość gość
tez tak uwazam

Gość gość
ja jestem w 36tc i przytylam 9kg, przy wzroscie 164cm i z waga przed ciaza 55kg. Jedynie poszlo mi w brzuch i tez mi jest strasznie ciezko, a Ty autorko przytylas idealnie, w sumie na dolnej granicy tycia jestes wiec waga sie nie przejmuj.. przy maluszkach zrzucimy :) ja czasem zaloze obcasy ale wtedy pokutuje za to pol dnia ;) i chodze w dresach rowniez :D jak cos porobie czy nawet jak ide w takim tepie szybszym troszke to masakra jest. jestem jak wielorybek :D

Gość gość
Jest prawie cidzuennie na dwirze a brzucha i owszem brzucha nie widac bo jest w kurtce:) a jak na 6miesiac jest nueqielki bo silne miesnie tak mocno sie nie rozchodza! Gosciu wyzej, moze ty masz internet tylko w domu i mierzysz swoim lokciem..ale ja mam jeszcze w telefonie;)