Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sala samobójców

Polecane posty

Gość gość

oglądał ktoś? Jakie wrażenia?

Gość gość
ogladalam pare razy. bardzo dobry temat na film (a wlasciwie ekranizacje powiesci). jedynym minusem byla dla mnie osoba Romy Gąsiorowskiej, wolalabym inna aktorke w tej roli, ale generalnie film godny polecenia.

Gość gość
ze 2 lata temu. spoko, gąsiorowska trochę irytuje, ale zły film nie jest

Gość gość
a dlaczego gąsiorowska tam nie pasuje? Chciałybyście, żeby grała młodsza osoba tę postać?

Gość gość
Film zrobiony fajnie i ogladalo sie dobrze ale nie zachwycil mnie i nie wywolal az takich emocji jak u wielu osob. Gra aktorska na poziomie, glowny bohater irytujacy. To co przeraza to latwosc z jaka mozna zniszczyc czlowieka bezmyslnie i "dla beki" umieszczajac cos w sieci. Watek zapracowanych rodzicow nie majacych czasu dla dziecka nie przemowil do mnie bo.. urodzilam sie w czasach gdy ludzie borykali sie z powazniejszymi problemami. Ktos na filmwebie sluznie napisal, ze tego akurat problemu nie maja dzieciaki, ktore chodza spac glodne. Kolejny minus to jakas taka plastikowosc tych nastolatkow, idealne fryzury, makijaze i ubior. Patrzac na wspolczesnych nastolatkow na ulicach widze nieco wiecej niedoskonalosci typu lekki tradzik, krzaczaste brwi, malo gustowne obciece wlosow czy kartoflowate rysy twarzy i brakowalo mi w filmie chocby minimum przyziemnosci. Ale ogolnie to do obejrzenia.

Gość gość
wiesz, film zazwyczaj trochę idealizuje rzeczywistość. Trafna obserwacja z tymi głodnymi dziećmi. Rodzice nie mają czasu dla dziecka, bo do cholery pracują. Byliby bezrobotni to dopiero byłby dramat.

Gość gość
Gasiorowska akurat lubie a szczegolnie jest sposob wymowy i uwzam ze byla plusem w tym filmie. Swietna rola aktorki, ktora zagrala matke glownego bohatera (zapomnialam jej nazwiska) Polecam wam obejrzec "Oda do radosci" tego samego rezysera. Dobry film.

Gość gość
Matkę gra Agata Kulesza.

Gość gość
Beznadziejny, nudny, słaba gra aktorów. Jedynie Kulesza dobrze grała. Irytował mnie główny bohater.

Gość gość
też mnie wkur/wiał ten emo dzieciak rozpieszczony bachor

Gość gość
Dzieciaki idealne bo to prywatna szkoła dla bogaczy była. Film kojarzy mi się z sytuacją morderców z Rakowisk.

Gość gość
a kto miał grać tego emo głównego bohatera- syn ciecia?

Gość gość
dla mnie akurat gra gierszała byłą fajna, a roma jak pisałam wkurzała. no ale to już kwestie osobnicze, w sumie jak widać większośc ludzi film poleca no i skąd pretensje że nie jest mega uniwersalny? jak zrobią film o biedocie i głodnych dzieciach to tak samo wiele innych się z tym nie utożsami bo mają inne problemy. jak zrobi się film o zmuszaniu do studiów medycznych wiele osób wzruszy ramionami "co to za wielki problem" itd. film porusza określony aspekt, jest zanurzony w określonym środowisku, wiadomo że nie do każdego trafi

Gość gość
dobrze sie ogladało. Polecam, ale polecic moge też: big love, w imię ojca, wilgotne miejsca... te filmy moga zryć banie