Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zostałyśmy z siostrą porzucone

Polecane posty

Gość gość

Mam 16 lat, siostra niedawno skończyła 20, studiuje dziennie. W naszym domu zawsze był alkohol. Ojciec siedział w więzieniu za znęcanie się nad siostrą. Matka to po prostu zwykłe ścierwo. Nogi rozkładała nawet po rozwodzie, kiedy siostra płakała żeby wyrzucić ojca z domu, przecież byl w więzieniu, znęcał się nad nią, w domu ciągle były libacje alkoholowe, zawsze widziala ich zaszczabych, obsranych itp. W końcu matka dala sobie spokój z ojecem. Przeprowadziliśmy sie, byli cieżko, czasem nawet niewyobrażalnie ciężko- ale przetrwaliśmy. Potem matka poznala jakiegoś szmaciarza, znowu zaczela chlać. On jest jakims kryminalista, porzucil trójkę dzieci z inna kobieta, ma je w dupie. Kradł pieniądze z jakiejś firmy, ale nasze państwo dalo mu wyrok, którego nie odsiaduje, bo moze odda te pieniądze. Brawo dla Polski! Jakoś bylo nie licząc kłótni, znowu libacji, rozwalaniem wynajmowanego mieszkania i wielu innych. Pewnego dnia po pijaku ten skurwiel namowil ja, żeby nas wyrzucić. To bylo w lato w nocy w 2014 roku. Zaczal startować z lapami do mnie i do siostry, przylecieli sąsiedzi z góry, którzy tez swieci nie są, bo jeden siedzial w więzieniu, drugi nie wiem, tez taki dziwny. Ale nam pomogli, tylko ze zaczęli sie bic. Ten skurwiel matki klamal policji, zawolal karetkę, ze oni go niby pobili! Oczywiscie wszyscy wraz z policjantami nawet w sumie na to uwagi nie zwracali. Poszłyśmy do babci. Mieszkałyśmy z siostra w jednym pokoju, zagraconyn, nasza babcia jest chora umysłowo, do tego zabierala nam wszystkie pieniądze, w tym alimenty. Kupowala sobie i swoim zwierzętom rarytasy, a my z siostra chomikowalysmy jakieś pieniądze, i krylysmy sie, kiedy chcialysmy np. Zjesc moda czy batona, bo gdyby to babka zobaczyla, to bylaby kłótnia, ze to jej nalezy sie te 2zl. Horror. Dlugo nie wytrzymalysmy i znów przeprowadziłyśmy sie do tej szmaty matki. Ale bylo to samo. Teraz, dzisiaj rano, zaczela sie pakować z tym ścierwem. Nie zaplacila za ten miesiąc za mieszkanie, wiec zawolalysmy z siostra wlasciciela mieszkania, ale on trochę sie poklocil, ale w końcu ich wypuścił, bo nakamali mu, ze nie mają pieniędzy i tyle. On wiedzial ze maja, ale z niego są takie cieple kluchy ze szok, ma jeszcze dzisiaj przyjasc ze swoja straszne zona. Z rezta, on nam dzisiaj powiedział, ze teoretycznie powinno nas w tym mieszkaniu juz nie byc Matka wczoraj dostala prawie 2 tysiące wyplaty, kiedy tam pracowała 2 msc temu, potem znowu chlanie. Nie wiemy co z siostra robić. Babcia 2 raz nas do siebie nie przyjmie, sama nam to powiedziała. Mamy psa, kota, ale moze babcia by je wziela. Z siostra nie mamy alimentów, matka ma je przelewane na swoje konto. Gdzieś uciekla. Nie wiemy co zrobić. Siostra wrocila z nocki, pracuje weekandami, żeby zarobic na dojazdy na uniwersytet, a nastepna wypłatę dostanie za jakieś 3 tygodnie,ale i tak to będzie tylko jakied 800zl, ma swoje alimenty, ale to tylko 5 stów. Nie mamy żadnych środków do życia. Czy jeśli jestem niepelnoletnia, mam tylko 16lat, moce oskarżyć matke o porzucenie? Po jakim czasie? Ktoś nam pomoże? Trafię do domu dziecka? Poradźcie mi cos.

Szanowni Państwo, 
Mam na imię Kinga. Jestem doktorantką na Uniwersytecie Warszawskim. Podjęłam się bardzo trudnego zadania i mam nadzieję, że dzięki Państwa pomocy uda mi się je zrealizować. W ramach swojej pracy doktorskiej planuję przeprowadzić badania na temat doświadczeń życiowych dorosłych dzieci osób osadzonych, których rodzice przebywali bądź przebywają nadal w zakładach karnych. Głównym celem badań jest wieloaspektowa analiza ich sytuacji społecznej. Obecnie problem dzieci osób osadzonych jest marginalizowany przez instytucje rządowe, jak i pozarządowe. Mam nadzieję, że dzięki Państwa uda nam się to zmienić. Poszukuję osób, które doświadczyły "uwięzionego dzieciństwa" i zechciałby poświęcić mi chwilę i o tym opowiedzieć. Byłabym NIEZWYKLE WDZIĘCZNA ZA POMOC! 

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Serdecznie pozdrawiam!