Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie ten dział ale pilne!!!

Polecane posty

Gość gość

Proszę o pomoc: ile wziąć za godz korepetycji dla maturzystki z matematyki (mgr matematyki)

Gość gość
ja płaciłam 30zł (małe miasto)

Gość gość
za godz?

Gość gość
Dzieki, ja umówiona jestem wstępnie na 1.5 godz ale nie dojezdzam....pewnie 40 zł wezme Co myslicie?

Gość gość
40 zł mało za półtorej h i to z dojazdem... brałabym 50. Udzielam sama korków i tyle biorę od moich uczniów za 90 minut, a to oni dojeżdżają do mnie.

Gość gość
17.33 też nie dojeżdżam (autor)

Gość gość
Ja za półtorej godziny z matematyki biorę 50 zł (lekcje u mnie w domu). Na liczbę uczniów nie mogę narzekać. Gdańsk.

Gość gość
Korepetycje to ciężki kawał chleba, udzielałam na studiach i osobiście nie polecam, użerać się z bachorami za marne grosze, toz to wrzodów się można nabawić. No chyba że udzielasz komus z rodziny, to co innego.

Gość drA_San
a co bedziecie przerabiac? :classic_cool:

Gość gość
ja płaciłam 30 zł za godzine musiałam do niej chodzić. to było rok temu

Gość gość
A w jakim regionie, autorko, mieszkasz? Bo to też ma wpływ na cenę! W małych miastach się nie dostanie za korepetycje tyle, co w Wawie!

Gość gość
Cena w sumie zależy od wielu czynników - wykształcenia korepetytora, jego doświadczenia, regionu. Ważne jest czy korepetytor ma działalność gospodarczą czy nie - ona niestety generuje duże koszty.

Gość Sumimuu
Hej, a myślicie że można wyżyć WYŁĄCZNIE z udzielania korepetycji? W średnim mieście? Bo ja chyba będę musiała się wkrótce o tym przekonać :o

Gość Sumimuu
Halo, halo! Próbował ktoś kiedyś z samych korków się utrzymać i może powiedzieć jak to wyglądało? :)

Gość gość
Moja sąsiadka żyje z udzielania korepetycji tylko i wyłącznie. Nie wiem ile bierze za h. Wiem, że idzie na łatwiznę i za debilne dzieciaki odrabia lekcje, trochę im tam przed klasówką potłumaczy, tyle o ile, byleby pały nie obskoczyły. Chętnych ma bardzo dużo, dzieciakom pasuje taka "pomoc". Dla ich rodziców każdy język obcy, to czarna magia, zadowoleni, że ktoś za nich dziecku w lekcjach pomaga, sami nie są w stanie.

Gość Sumimuu
Ja coś tam już próbowałam korków udzielać, tylko jako praca dodatkowa i boje się, jak to wygląda w ferie i wakacje, jak uczniów nie ma? Słyszałam też że takie udzielanie jest nie do końca legalne i jak się chce z tego żyć trzeba działalność gosp. zakładać. Ale to przecież te ZUSy, srusy, podatki to straszne koszty muszą być a z korepetycji chyba kokosów nie ma :C

Gość gość
Wie ktoś coś na ten temat? Chciałabym spróbować, ale się boję że tylko jakichś problemów sobie narobię. :o

Gość gość
A skąd mamy wiedzieć? To nie forum nauczycielskie!

Gość Sumimuu
Widzę że faktycznie nikt nic nie wie, trudno :(

Gość gość
Odpowiadam na pytania: 1. Z nauczania da się wyżyć, ale trzeba sobie wyrobić renomę i dobrze rozreklamować, aby mieć dużo uczniów. No i oczywiście mieć odpowiednio wysoką stawkę, minimum 40 złotych za godzinę lekcyjną. 2. Owszem, jeśli przekraczasz próg wolny od podatku musisz założyć działalność, ale tak naprawdę nikt tego nie robi, bo jest to po prostu nieopłacalne. 95% korepetytorów działa w "szarej strefie" i wcale im się nie dziwię.

Gość gość
Dokładnie, ja wprawdzie korków nigdy nie udzielałem ale w dzieciństwie brałem ja i moje rodzeństwo, zarówno u studentów jak nauczycieli i nikt z tych ludzi nie miał założonej firmy!