Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość_mama

imie dla corki, pilne! :)

Polecane posty

Gość gość_mama

witam, dziewczyny :) razem z narzeczonym czekamy na corke :) bedzie juz za ok miesiac. jednak teraz pojawil sie problem z imieniem. poczatkowo miala byc Lena, podobala sie obojgu :) potem stwierdzilam, ze chce mniej popularne imie i namawialam chlopaka na Jowite. on jednak wymyslil sobie nagle Liliane i strasznie sie upiera. prosze o rade, ktore wybrac? Lena, Jowita czy Liliana? bardzo prosze o wasze opinie, skojarzenia itp :)

Gość gość
P/i/z/d/o/l/i/n/a

Gość gość
Marina

Gość gość
szkoda ze takie popularne ale najlepsze LIliana

Gość gość
Mi osobiscie podoba mi sie 1-Lilianna, 2- Jowita, Lena tez ladne, ale mam zle skojarzenia:-)

Gość gość
Podoba mi się Liliana

Gość gość
Liliana ładne i dobrze się zdrabnia. Mała dziewczynka będzie Lilką, nastolatka Lila albo Lili :) a dorosła Lilianą :) Mam przyjaciółkę o takim imieniu i z reguły jak się przedstawia to mówią,że piękne imię. Jowita też w porządku :) Lena natomiast zbyt popularne, masz rację.

Gość gość
Jowita

Gość gość
Hmm. To ma być wasza decyzja, ale udziele rady. Lena hmm no cóż. Zbyt popularne, nie wygrałabym tego. Nie znam żadnej Leny. Liliane ubustwiam. Nazwę tak corcie. Więc jestem na tak. Jowita. No całkiem spoko. Moja koleżanka znała Jowite. Podobno śliczna była. No i co mogę dodać. Polecam Kaline, Gabriele i ewentualnie Michaline. A tak to jestem za Jowita i Liliana.

Gość gość
inessa

Gość gość
Liliana i Jowita super :) ...mnie się podoba jeszcze Laura.

Gość gość
liliany to ruskie prostytutki

Gość gość
Hildegarda brzmi tak doniośle i tak wspaniale, a do tego mała na pewno będzie jedyną Hildegardą nie tylko w okolicy, ale w ogóle :P

Gość gość
Mi właśnie Liliana też się z prostytutką kojaży

Gość gość
kojarzy* jak już :) Liliana nie jest aż tak popularnym imieniem na wschodzie jakim jest Lena, sprawdźcie sobie lepiej w statystykach :)

Gość gość
Lena - never nigdy! Wiecie ile jest Lenek? Pracują w przedszkolu i to jest plaga, zaraz po Juliach, Amelkach, Wiktoriach. Poza tym mnóstwo jest Weronik, Natalek, Hań i Zoś. Jowita - jakieś takie małokobiece a Liliana, wybaczcie, dla mnie jest to wiejskie imię i nie rozumiem jego fenomenu.

Gość gość
A moze : Julita, Greta, Ida , Pola lub Iga. Ja mam Ritę I gdybym miala 2 corkę to bylaby Greta;)

Gość gość_mama
dziekuje za normalne rady :) wiecie, no ja tez jakos nie jestem za Liliana, nie wiem dlaczego, po prostu nie widze mojej malej jako Lilki. Ale jej tatus ciagle "moja Lili, moja Lili" :) ja jestem zdecydowanie za Jowita ale spotykam sie z krytyka na kazdym kroku :/ ze niby jak krowa....? :/ A slyszalam ze wazne jest tez nazwisko, wiec dodam ze bedzie nosila wg mnie ladne nazwisko, normalne, 10-literowe, osobowe z koncowka -wska :)

Gość gość
daj sobie spokój z tą Lilianą. Imię jest mocno średnie, u nas w przedszkolu nauczycielka miała tak na imię, chyba nikt jej nie lubiał, źle mi się kojarzy to imię, jest brzydkie, nigdy nie chciałabym się tak nazywać. Lili - srili za przeproszeniem :) dzieci szybko rosną, więc szybko tą Lili przestanie być. Równieśnicy w szkole będą do niej mówić LILKA. no prosze cie...

Gość gość
Jowita jest jakieś takie poważne i wyniosłe trochę,ale nie powiedziałabym ,że jak dla krowy,no ludzie :D A są jeszcze jakieś imiona,które podobają się twojemu facetowi? Może Lidia, Laura albo Luiza jeśli jesteśmy już przy imionach na "L" ?

Gość gość
Imię Jowita nigdy mi się nie podobało, natomiast u nas w przedszkolu jest taka mała Jowitka, która jest niesamowicie ładna i to imię na niej nabrało dla mnie nowego blasku. To imię jest takie, że na ładnej osobie będzie dodatkowym atutem, a na brzydkiej osobie dodatkowym minusem. Liliana to imię okropne według mnie. Nie macie jakichś innych opcji?

Gość gość
Chantal, Ines, Lidia Liliana jak liana :p Lena hmm teraz to co druga i tez zle mi sie kojarzy Jowita - srednie mocno "nowoczesne na siłe"

Gość gość
Skoro macie długie 10literowe nazwisko to może imię Ida by pasowało? Ewentualnie imię Ewa, jest według mnie bardzo ładne.

Gość gość
Lila łądnie :) Jowita zupełnie nie, dziwne jakieś to imię, Julita ładniejsze np, a może Laura? też ślicznie :) Lena to brzmi jak pseudonim, skrót od wielu imion, od Marleny, Magdaleny, Mileny, tego feneomenu nie rozumiem. Oglądałam Na dobre i na złe i tam Lena to skrót od Mileny, ale chyba komuś się spodobało "wprowadził" jako imię, bo nie znam żadnych dorosłych Len.

Gość gość
Ja znam jedną dorosłą Lenę, rocznik 80. Mnie się obrzydło, gorsze jest chyba jedynie Maja. Z kolei, Moje dwie koleżanki dały córkom na imię Liliana i ciągle wrzucają zdjęcia opatrzone podpisem "Lili na śniegu, "Lili z tatusiem", "Lili u babci". Normalnie porzygac się mozna od tego LIli. Bardzo infantylnie to brzmi.

Gość gość
a może Kornelia?- Nela, Nelcia :)

Gość gość
kornelia brzydkie i twarde