Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyszly mi kiepskie badania prenatalne

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny po pierwszych badaniach prenatalnych wyszlo mi ryzyko trisomii 1:119. mam 38 lat ale lekarz mowi ze dziecko na usg jak najbardziej w porzadku. No jednak wynik jest dosc slaby. Czy ktos mial podobny i urodzil zdrowe badz chore dziecko?

Gość gość
mi wyszły słabe badania penetralne a to jeszcze gorzej

Gość gość
Czyli sam test pappa wyszedł żle, tak? Nieprawidłowości w usg nie było, nt w normie? Biochemia niestety często się myli, już z uwagi na wiek bardzo zawyża Ci ryzyko...No ale jak chcesz mieć pewność to amniopunkcja. Żaden przypadek nie jest identyczny. U mnie było ryzyko 1:217 i wyszedł Zespół Downa, a znam przypadki gdzie przy ryzyku 1:2 dzidziuś był zdrowy. Powodzenia!

Gość gość
no lekarz po usg powiedzial ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku a wynik jest kiepski bo wiek go zaniza. Na wynik biochemii czekam i ma byc w poniedzialek. Moze ten 1:119 jeszcze pogorszyc a moze go poprawic. Chyba sama poprosze o amniopunkcje bo przeciez jak mozna zyc w takiej niepewnosci :-( ech boze a tak sie cieszylam z tej ciazy......

Gość gość
Aha nt bylo w normie. Usg nie wylazalo zadnych nieprawidlowosci.

Gość gość
To dosc wysokie ryzyko

Gość gość
No to poczekaj spokojnie na biochemię i zobaczysz :) Trzymaj się i nie denerwuj, bo szkodzisz i sobie i maluchowi. Jeszcze raz powodzenia :)

Gość gość
Dziekuje. No troche sie martwie, widzialam dzidziusia na usg, slyszalam bijace serduszko. Szkoda by mi bylo musiec podejmowac jakies dramatyczne decyzje :-(