Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dumnorix

Aleister Crowley twierdził, że każdy cel można osiągnąć

Polecane posty

Przeprowadzając wcześniej odpowiednie studia nad tym celem, tak, aby wszystkie warunki potrzebne do osiągnięcia celu zostały spełnione. Trudno mi jest się z tym nie zgodzić i przyznam, że ta idea jest dla mnie bardzo budująca:D

Gość gość
to skocz na księżyc, k***a nauczcie się czytać

Gość gość
niech rozbije namiot na sloncu wobec tego :classic_cool:

Gość prawniczy
polski kodeks karny - par. 567a : kto propaguje satanizm w kraju katolickim podlega karze ograniczenia wolności do lat trzech.

Gość gość
achtung debil powyżej

Gość gość
jak rozdzielić kobietę którą kocham od jej faceta aby nie zostać mordercą? ;p

Gość gość
Mowa o tym psychopacie, który składał ofiary z ludzi i zwierząt? Na chuj te ofiary? Ja nic nie zabijam i też mi sie powodzi, spełniam cele, które sobie założe itd.

Gość gość
Tańczy Hrabia z jakąś Baronową na balu. W pewnym momencie odzywa się: - Pani Baronowo, czy oddałaby mi się Pani za milion dolarów? Baronowa "oburzona": - No jak to, Panie Hrabio? Hrabia: - Niech Pani pomyśli, chodzi o milion dolarów. Baronowa po chwili: - Za milion dolarów oddałabym się Panu, Panie Hrabio.. Hrabia po chwili zagaduje: - A czy oddałaby mi się Pani za jednego dolara? Baronowa oburzona: - Ależ Panie Hrabio, za kogo mnie pan ma? Hrabia: - To już ustaliliśmy, teraz się targujemy....

prawniczy Po primo to nie jest propagowanie określonej opcji, tylko upublicznienie swojej własnej refleksji... Po secundo to nie jest satanizm, tylko wolna myśl thelemy... Po tertio, każdy pogląd religijny, czy filozoficzny, można w tym kraju propagować...

09:24 - To czarna legenda rozsiewana przez jego przeciwników. Tu nie chodzi o wykonanie, tego, co się założyło w potocznym znaczeniu, tylko, że można osiągnąć cele, które wydają się całkiem nierealne, a jedyną barierą w ich osiągnięciu jest wątpliwość. Podobną rzecz mówił Jezus Chrystus do swoich uczniów, mówiąc, że gdyby im wiary nie brakowało, mogliby góry przenosić...