Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Basia135

Dom do podzialu

Polecane posty

Gość Basia135

Witam, mam nadzieje ze możecie mi doradzić. Obecnie mieszkam w Niemczech, mamy dom w Polsce na który mam jedynie pełnomocnictwo , całe życie mieszkałam z mężem i dzieckiem w tym domu. Włożyliśmy w ten dom mnóstwo pieniędzy na remonty etc remontujemy nadal tam . Mam 5 rodzeństwa oni nigdy nie interesowali sie tym domem ale jak przyszło teraz do sprawy to każdy chce pieniądze. Jest Jakis sposób aby nie musieć ich spłacać bądź nie musieć płacić całej kwoty ? Nie potrafię sie teraz z nikim dogadać. Jestem w kropce! Proszę o radę !!

Gość gość
musisz ich splacic bo do majatku i podzialu twoje rodzenstwo ma takie samo prawo jak ty ja radze sprzedajcie ten dom i podzielcie sie rowno a na pszyszlosc nigdy nie remontowac domu przed podzialem bo tego nikt nie bierze pod uwage licza sie budynki i ziemia tak jak teraz stoi notariusz wam to wyceni

Gość gość
wkład w remont też jest brany pod uwagę. Jeśli ma się na wszystko faktury. dzięki temu nie trzeba spłacać całej kwoty

Gość kto poleci
dobry notariusz w Warszawie?

Gość gość
wszelkie prawy związane z podziałem domu załatwisz u notariusza Tarkowskiego http://www.tarkowski.pl/ z Wrocławia. Akurat będziesz miała blisko z Niemiec. Ja się na sprawach spadkowych nie znam ale ten notariusz ci pomoże. Dostałam jego namiary od siostry która też miała sprawy spadkowe.

Gość gość
Ja też proponuję przejść się z tą sprawą do dobrego notariusza. Znam w poznaniu panią Irenę Antkowiak (http://www.notariuszantkowiakirena.pl/) na pewno chętnie pomoże. DO Poznania z Niemiec to już całkiem blisko :)

Gość polek

Mam ten sam problem i nie wiem co zrobić 😞

Gość gosc44

no to Ci poradzę, maszeruj do dobrego notariusza, dobrego i szanowanego. Ja przy podziale majątku byłam u Pani Karoliny Gajek i nie zawiodłam się, sprawa była bardzo ciężka, ale Pani notariusz poradziła sobie ze wszystkim, jak trafisz na notariusza z powołaniem to się wszystko uda 🙂