Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ktoras jechala na porodowke bez wybranego imienia

Polecane posty

Gość gość

Ja rodze lada dzien, bedzie coreczka a nadal nie wiem jak ja nazwac. Imion do wyboru przewinelo sie kilka i tylko slysze z otoczenia glupie komentarze...Boze co to za imie,skad to wzieliscie, prosze Cie tylko nie Kornelia, gdzie Marysia lub Gabrysia to wsiurskie przeciez, Liliana jak d****** Liwia mdle, Alicja brzydkie, Izabella krzywia nosy kazdy w kolo sie udziela jakby to bylo jego dziecko. Co to kogo obchodzi?! Przez te wszystkie komentarze juz sama nie wiem czy tak ogromne bezguscie ze mnie czy co?! Teraz juz jak pytaja to mowie ze dowiedza sie po porodzie ale prawda jest taka ze nie mam wybranego imienia

Gość gość
to kalendarz w garsc oszczedzisz na prezentach :classic_cool:

Gość gość
jak jak jechałam na porodowke to modlilam sie zeby szczesliwie urodzic i zeby dziecko bylo zdrowe . Imion przy 2 synow tez nie mielismy wybranych , dopiero jak sie urodzili to wymyslalismy. Jezu matki ale wy jestescie bezdennie glupie to az przechodzi ludzkie pojecie.

Gość gość
Izabella jest b.ladne

Gość gość
ja mam trzy, wybiore jedno jak juz sie urodzi..

Gość gość
ja corce dalabym na imie Gabriela. My mielismy wybrane imie dla synka... Co z tego-po porodzie uznalismy, ze nie pasuje do syna i dalismy inne.

Gość gość
Gabriela i Liliana najładniejsze :) Pasują zarówno do małej dziewczynki: Gabrysia, Lili, do nastolatki: Gabi, Lila, Lilka i do dorosłej pani w wersji oficjalnej, bardzo kobiece i ładnie brzmiące imiona, takie jest moje zdanie. Alicja też ładne, ale zdrobnienie mi nie odpowiada, nie lubię takich typu Ala, Ola, Pola bo mi se kojarzą ze zwykłymi wyrazami a nie imieniem dla człowieka. Marysi nie lubię bo z sierotka znowu kojarzę :P w wersji polskiej to imię jest dla mnie nie do przyjęcia. Kornelia też ładnie, chociaż ja bym tak nie nazwała, Liwia to dla mnie sztuczny twór od Oliwii, trochę przekombinowane. Natomiast nie przejmuj się opiniami z zewnątrz, absolutnie! Teraz ci trują, ale jak już nazwiesz jak chcesz dziecko to się przyzwyczają i będzie im wszystko jedno, zobaczysz.

Gość gość
a mnie się ostatnio spodobało Selin

Gość gość
Liliana i Gabriela wybitnie mi sie NIE podobaja. Nie chcialabym miec tak na imie. Izabela, Marysia - to według mnie ładne imiona.

Gość gość
A mnie się np maria podoba i uważam, ze to klasa sama w sobie. Kornelia nie jest w moim guście, mało kobiece. gabrysia - kiepsko mi sie kojarzy. w rodzinie mielismy taka Gabrysie, zmarła na raka zostawiajac dwojke malych dzieci, nawet jak wracam po latach do tamtego wydarzenia, to mnie ciary po plecach przechodza. drugą Gabrysie mielismy w klasie - nikt jej nie lubial, okropna dziewucha. Liliana - no prosze was. w szkole beda mowic do niej LILKA, według mnie to wiejsko. Alicja i Izabela to b. ładne imiona.

Gość gość
Każdy ma swoje zdanie, wg. mnie jak napisałam, Maria, Mary brzmi ślicznie, ale Marysia, Maryśka strasznie :) Ja bym chciała być Gabi albo Lilka :D Izabela to tak dziwnie trochę to "bela" mi nie pasuje, mało kobieco, samo Iza jest ładne.

Gość gość
Mnie się Marysia podoba :) Jak będę miec córkę, to na 100% jej tak damy. Maria to elegancja i klasa (według mnie:P), a Marysia to tak zadziornie. Cały urok tkwi w prostocie. Mnie podobają się imiona typu Jasiek, Antek, Franek, Zośka, Ania. Mojemu mężowi podoba się oprócz Marii, właśnie Ania. Ja mam do tego imienia sentyment, ponieważ tak miała na imie moja ukochana babcia. Imię jednak odpada, bo moja przyjaciółka tak nazwała swoją córkę, a nie chcę się powtarzać. Podoba mi się tez Iza. Wszystkie Izy jakie poznałam to fajne, wesołe, życzliwe dziewczyny. Alicja jest ładne, ale forma Ala u mnie odpada. Gabriela, Liliana i Kornelia mi się nie podobają. Liwia odpada całkowicie :)

Gość gość
Ja przy porodzie córki nie miałam wybranego imienia. Po urodzeniu mówiłam na nią mała albo maleństwo. Jak odwiedzili mnie teściowie w szpitalu to teść wpisał na tej karteczce na "łóżeczku" imię - Antosia i tak zostało. Wszyscy zaczęli mówić na nią Antosia nawet położne wiec zarejestrowałam Antonine. Teraz jestem w kolejnej ciąży jeszcze nie wiem co będzie, ale jeśli dziewczynka to myślę nad Konstancją. Tak wiem nie podoba się, stare, lipne jak Antosia, ale gdzieś mam komentarze znajomych itp. Będzie starsza nie będzie jej się podobać to mogą na nią wołać jak sobie za życzy :)

Gość gość
Antośka jest fajne ale serio zastanów się nad Konstancją. Ty chciałabys miec tak na imie? Idziesz gdzies, pytaja o twoje imie, a ty: Konstancja. Wyobraz ta sytuacje sobie.

Gość gość
A jak są imiona typu Rozalia, Stanisława, Danuta itd? Ja mogłabym mieć tak na imię. Lepsze to niż Julka, Maja, Amelia i Oliwcia :)

Gość gość
Kornelia najładniejsze :)