Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zdecydowalam sie nie szczepic, sa jeszcze jakies mamy nieszczepiace

Polecane posty

Gość gość
23:07 to że całe powietrze jest zatrute nie oznacza, że przebywanie na podwórku nie przynosi żadnych korzyści. Żyjemy zdrowo i na ile to możliwe w zgodzie z naturą :). A o moje dziecko się nie martw. Grunt, że Twoje chronią te bezcenne szczepienia.

Gość gość
zwolennicy szczepien mysleli ze polio to straszna choroba co najmniej jak ebola ktora przed wprowadzeniem szczepien paralizowala Polakow w setkach tysiecy a tu niespodzianka jedynie niewiele ponad 200 przypadkow w ciagu 13 lat przed wprowadzeniem szczepien. To dopiero straszna choroba, dobrze ze granic nie zamkneli z powodu tej epidemii.

Gość gość
a gosc od steku bredni nadal nie podal swoich argumentow na to ze wpis z 22.59 to stek bredni. Zwolennicy szczepien tylko krytykowac potrafia ale konkretnej wiedzy to u nich prozno szukac.

Gość gość
Powodzenia jeżeli wasze dzieci w wieku dwudziestu paru lat zachorują na odrę,ospę czy różyczkę...

Gość gość
no wlasnie przez szczepienie kazdego dzieci nie maja mozliwosci przejsc normalnie rozyczki, ospy, czy odry. W wieku dziecym to niegrozne choroby do przejscia dla kazdego dziecka problem jest w wieku doroslym. gdyby nie szczepienia kazde dziecko by normalnie przeszlo te choroby.

Gość gość
A co powiecie o dsieciach umierajacych w krajach, gdxie nie szczepi sie na febre albo zoltaczke?

Gość gość
a jakie to krajeß kraje biedy, gdzie nie ma co do ust wlozyc, woda jest az czarna od brudu, higiena to nieznane slowo, opieka medyczna tez? myslisz ze w takich krajach szczepienia cos pomoga? Gdy organizm jest slaby to nawet przeziebienie go moze zabic a co dopiero febra czy zoltaczka. PS ostatnio czytalam badania pokazujace ze szczepionka na zoltaczke o wiele bardziej przyczynia sie do powstawania raka watroby i sam wirus.

Gość gość
Na calym swiecie szczepi sie ludzi dzieki temu niektore choroby sa w dzisiejszych czasach niespotykane naprawde w to watpicie?

Gość gość
tak brzmi propaganda ale to nie prawda. W Chinach, Indiach czarna ospe pokonano tak samo skutecznie bez szczepien jak w krajach gdzie na nia szczepiono, w USA gruzlice praktycznie wyeliminowano bez uzycia szczepien, tak samo jak ksztusiec i polio na Dominikanie.Ja nie musze w cos watpic ja to wiem bo znam statystyki i historie chorob zakaznych, historie i statystyki inne niz propagadna ktora sie karmi ludzi.

Gość gość
tak jasne na calym swiecie sie szczepi a efekty sa takie jak w Indiach w 2011 roku gdzie po szczepieniach populacji przeciw polio 45 000 dzieci zostalo sparalizowanych. O te cudowne szczepienia na calym swiecie ci chodzi?

Gość gość
Kilka postow wyzej ktos przyznaje, ze w krajach, w ktorych umiera sie np. Na febre to nue wina szczepien, tylko braku higieny i rozwinietej medycyny to jak to jest? Odrzucacie medycyne, uznajecie metody naturalne, a jednoczesnie przyznajecie, ze tam, gdzie medycyna i srodki higieniczne nie sa powszechne, tam problem z chorobami nie istnieje. Nie jestem przeciwko rodzicom, ktorzy nie szczepia, ale dla mnie sa oni malo wiarygodni po prostu. Wiedza z internetu to nie jest wiedza medyczna. Ktos wyzej powolywal sie na linkowany tu kiedys artykul o obecnosci wirusow zwierzecych w szczepionkach. No i co? Bo autor w tym tekscie tylko mowil, ze te wirusy w szczepionkach sa. Ale manipulowanie informacjami jest latwe, latwo kogos przerazic tekstem o "nieznanym wplywie zwierzecych wirusow z szczepionek". A moze stajemy sie nosicielami wirusow odzwierzecych jedzac mieso, sery, moze to normslny proces? Latwo jest sugerowac wnioski pomijajac inne informacje. No i moze opanowano te straszne epidemie, ale po tym, jak zmarlo w ich wyniku miliony ludzi. Nie chce, zeby moje dzieci byly ofiarami opsnowywania kolejnej epidemii. Wiem, jak jest gdy dziecko ma "tylko" grype. P.s. sasiadka mojego ojca miala niedowlad po polio. Moj dziadek zmarl zakazony zoltaczka. To bylo 30 lat temu.

Gość gość
Nikt nie mowi ze cala medycyna jest zla, antybiotyki, srodki sterylne i opatrunkowe, srodki do dezynfekcji, wczesne rozpoznanie to najwazniejsze aspekty medycyny ktorych brakuje w krajach biedoty i o tym mowa. Kto mowi ze roczice nieszczepiacy maja wiedze tylko z internetu to po pierwsze, po drugie ty chyba nigdy nie widzialas portalu medycznego chociazby takiego jak PubMed, najwiekszy zbior badan medycznych na swiecie a jest takich stron znacznie wiecej, dlatego bawi mnie przekonanie ze internet to nie wiedza medyczna, tak mowic moze ktos kto nigdy nie czytal badan medycznych lub statystyk epidemiologicznych w internecie. Bzdura artykul o ktorym mowie na temat wirusow odzwierzecych zawiera w swoim tekscie kilkaset zrodel medycznych, wiec chyba mowisz o innym tekscie niz byl tu kiedys prezentowany. jak dotad nikt nie udowodnil ze jedzac mieso i sery zaczynamy byc nosicielami jakis wirusow odzwierzecych za to udowodoniono to szczepionkom. Argumenty w stylu ciocia wujek dziadek do mnie nie przemawiaja bo nic nie dowodza. moja ciocia urodzila sie na wsi w ziemiance na ziemniaki podczas nalotu nie zachorowala na tezec choc powinna na 100%, znam dwie osoby co przeszly polio jak grype bez zadnych skutkow ubocznych. Chyba nie czytalas nigdy ile ofiar smiertelnych maja szczepionki, wg oficjalnej bazy danych w samych stanach zjednoczonych od 1991 r to 500 000, pokaz mi chorobe zakazna z taka smiertelnoscia.

Gość gość
co powiecie na to ze w szczepionkach ktorymi szczepiono w Afryce znaleziono srodek sterylizujacy?

Gość gość
To powiem, ze uwierze, ze dzieje die wiele niehumanitarnych i strasznych rzeczy. Jednak w kwestii szczepien ufam mojemu pediatrze, nie ekdpertom z kafe.

Gość gość
Nie masz wierzyc ekspertom z kafe tylko myslec samodzielnie a nie wierzyc bezrozumnie pediatrze, ale kazdy wierzy komu chce. Szczepienia to fundament medycyny nawet jesli lekarz ma watpliwosci nigdy sie nie przyzna pacjentowi, bo za to mozna miec problemy w pracy i w kregu lekarzy. naprawde naiwnie myslicie ze lekarz majacy watpliwosci przyzna sie do tego otwarcie? za to czeka banicja zawodowa.

Gość gość
to moze ja sie wypowiem. mam kolege pediatre kiedys zeszla rozmowa na szczepienia i spytalam go jak to w koncu jest ze szczepieniami, odpowiedzial mi ze prywatnie ma wiele watpliwosci do bezpieczenstwa szczepionek i nie jest pewien ich wartosci ale jako lekarz zawsze je wachwala bo musi.

Gość gość
Ja szczepilam i zaluje. Moje dziecko od pierwszego szczepienia zle je znosilo. W końcu, po kolejnym szczepieniu trafiliśmy do szpitala z zakazeniem ogolnym organizmu. Było bardzo bardzo zle i ciężko mi do tego wracac. Lekarze uratowali mi dziecko, dzięki szybkiej interwencji. Oczywiście nie wiadomo, skad to wyszlo, ale żaden nie przyznal się, ze to od szczepienia i tez żaden nie zaprzeczyl. Może Twoje dziecko dobrze znieść, a można zle trafic. To jest cholerne ryzyko, szczególnie w przypadku niemowlakow, u których jest atakowany zdrowy organizm.

Gość gość
nie dziwie sie zwolennikom szczepionek ze maja przeciwnikow za idiotow i swirow, sama taka bylam...zanim zaczelam sie interesowac ta tematyka i duzo czytac i dopiero po czasie zdalam sobie sprawe jak malo wiedzialam, jaka propaganda mnie karmiono i jak bardzo przeciwnicy szczepionek mieli racje. Takze nie mamy wam za zle ze macie nas za swirow, poprostu musicie jeszcze duzo wiedzy przeczytac.

Gość gość
js nie szczepie i dobrze mi z tym

Gość gość
Hahaha te nieszczepiace to maja fakty z d**y wyciagniete :D Stek bzdur, plotek .Wiecej tanich artykulow czytajcie.Wiedze to wy macie dobra w sam raz na kafeterie.O matko jak dobrze ,ze mieszkam w cywilizowanym kraju.Nie znam naszczescie ani jednej rodziny co nie szczepi.

Gość gość
Mój synek byl szczepiony tylko raz po porodzie jak każdy ale u niego wywolalo to kwasice i odwodnienie w 3 dobie przewieźli go do Zabrza w stanie zagrożenia życia...urodzil się szybko bez komplikacji 10 punktów piękne duże oczy glosny placz..na drugi dzień po porodzie dziecko nie otwieralo oczu ciche apatyczne nie chciało jeść..w Zabrzu nie wiedzieli co mu jest po 10 dniach trafil do warszawy do czy gdzie byliśmy 1,5 miesiąca..nie zdiagnozowano nic..wróciliśmy do domu wszystko bylo ok,jak miał 5 miesięcy zaczął ciężko oddychać pogotowie zapalenie uszu ale oddech po antybiotykach taki sam ciezki..poprosilam o rtg klatki okazalo się ze ma serce trzy latka i do Zabrza karetka do sccs tam straszna diagnoza piec wad serca i słowa"dla waszego synka jest tylko jeden ratunek przeszczep serca" byl szczepiony tylko raz później nie bylo zgody bo nie bylo diagnozy w Zabrzu powiedzieli ze prawdopodobnie to szczepienia wywolaly to wszystko..dzis mamy 11 miesięcy nie mamy szczepień i dobrze nam z tym..czekamy na przeszczep..

Gość gość
" gość dziś Hahaha te nieszczepiace to maja fakty z d**y wyciagniete smiech.gif Stek bzdur, plotek .Wiecej tanich artykulow czytajcie.Wiedze to wy macie dobra w sam raz na kafeterie.O matko jak dobrze ,ze mieszkam w cywilizowanym kraju.Nie znam naszczescie ani jednej rodziny co nie szczepi. " Pochwal sie w jakim cywilizowanym kraju zyjesz. Oswiece cie ze wiedza o nieszczepieniach jest bardzo dobrze udokumentowana badaniami ale ktos kto takiej wiedzy na oczy nie widzial mysli ze to tanie artykuly.

Gość gość
Stek bzdur?tylko ze to nie Twoje dziecko ma problemy po szczepieniu tylko moje nie Ty jeździsz po szpitalach wiec daruj sobie te obronne gadki Pani madra czytasz temat ?skoro szczepisz nie jest dla Ciebie bo pytanie w temacie jest inne to raz a dwa nie życzę żebyś była w podobnej sytuacji.nie szczepie bo nie mogę jest niewydolny ma 35%frakcji szczepia od 45 minimum ale co ty możesz o tym wiedzieć...nie mogę go zaszczepić a nawet jak bym mogla z ta wiedza jaka mam po 5 miesiącach w szpitalu i opni wielu lekarzy i tak bym tego nie zrobila

Gość gość
Teraz leci o szczepieniach na tvn style

Gość gość
Moja tesciowa zdecydowala nie szczepic corki na krztusiec, czego pozalowala, bo mala zlapala te chorobe. Drugie dziecko zostalo wiec zaszczepione, a teraz boryka sie z zespolem Aspergera. Czy to na pewno z tego powodu, trudno powiedziec, ale warto sie przygladac faktom.