Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KateKateKate

Chcę zajść w ciążę

Polecane posty

Gość KateKateKate

Cześć dziewczyny, Mam do was pytanie. Prosiłabym bardzo o szybką pomoc. Brałam tabletki antykoncepcyjne przez 4 miesiące. Teraz w styczniu uznaliśmy, że chcemy mieć dzidziusia. Po trzech tabletkach przestałam je brać. Mam nadzieje, że te 3 tabletki nie rozregulowały mi organizmu. Mało tego kupiłam tabletki FEMIFERTIL na przyspieszenia zajścia w ciążę. Po trzech tabletkach współżyliśmy bez zabezpieczenia. Jak myślicie, jest szansa, że zaszłam w ciążę ? Oczywiście chcemy dalej próbować, ale nie rozregulowałam tylko organizmu takim sposobem ? Liczę na waszą pomoc :) Byłabym bardzo szczęśliwa zobaczyć dwie kreseczki :)

Gość KateKateKate
Przepraszam, brałam dokładnie 4 tabletki antykoncepcyjne w tym miesiącu :)

Gość gość
A dlaczego te 4 w ogóle wzięłaś?

Gość gość
"Jeśli jednak chodzi o pierwszą owulację po odstawieniu tabletek, to jej nadejście zależy od indywidualnych predyspozycji organizmu. W niektórych przypadkach zajmie to kilka tygodni, w innych nawet kilka miesięcy. Całkowita równowaga hormonalna po odstawieniu tabletek najczęściej nadchodzi około dwóch-trzech tygodni po zaprzestaniu przyjmowania tabletek. W zależności od organizmu, można zajść w ciążę niemal od razu po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Są nawet przypadki (bardzo rzadkie) zajścia w ciążę w czasie brania tabletek. Zajście w ciążę od razu po odstawieniu lub jeszcze w czasie brania tabletek nie wpłynie negatywnie na przebieg ciąży ani na płód. Zalecane jest jednak, aby ze staraniami poczekać kilka miesięcy, aż cykl kobiety całkowicie się ustabilizuje."

Gość KateKateKate
Wzięłam 4 tabletki, bo mieliśmy jeszcze odczekać ale z mężem uznaliśmy, że to najwyższa pora i to była decyzja trochę spontaniczna, jednak nie była całkiem przemyślana. Teraz zaczęłam się zastanawiać czy dobrze zrobiłam i jakie mogą być konsekwencje tej decyzji