Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lachmyta podkulil ogon

polski sad, czy to prawda

Polecane posty

Gość lachmyta podkulil ogon

ze w przypadku postepowania alimentacyjnego trzeba na wszystko miec faktury? Sad nie potrafi trzezwo ocenic, ze dziecko ma jakies standardowe potrzeby?

Gość gość
sąd może ocenić wg średniej, przybliżonej. ale żeby ocenił konkretnie w danym wypadku przydają się dowody na koszty czyli faktury

Gość gość
Tylko pamiętaj, ze na dziecko musisz łożyć tyle samo co ojciec dziecka.

Gość gość
dzieki za podpowiedzi, bylam bardzo zagubiona w tej tematyce. Wiem, ze 3 miesieczny okres ciazy tez jest brany pod uwage. Jak do tej pory utrzymuje sie sama, jeszcze nie wszyskie rzeczy sa albo podarunkiem albo kupione przeze mnie. Co w wypadku gdy ktos z rodziny mi cos kupuje? Prosic ich aby brali faktury?

Gość gość
Oni maja w d***e faktury, możesz przynosząc na kilkaset zł a i tak nic z tego

Gość gość
Jak chcesz go oskubać to niech biorą faktury. Tylko to muszą być rzeczy niezbędne, takie jak ciuszki, pokarm, lekarstwa... :) aha i faktury na ciebie

Gość gość
no tak, a wozek, lozeczko? Czyli tak naprawde lipa wyjdzie i ile zasadza? Jak on w dodatku ma zanizona kwote wyplaty na umowie? Tzn tysiac zl! a mozna brac fakture na czyjes nazwisko?

Gość gość
W sklepie, aptece bezproblemowo wystawia na ciebie. Masz prawo zadać 60% z jego wyagrodzenia, czyli 600 zł. Sad ta kwotę obniży, wiec wpisz w pozwie te maksimum

Gość gość
to dobrze. A w przypadku uciekania sie od placenia jak szybko komornik moze mu wejsc na pensje?

Gość gość
to dobrze. A w przypadku uciekania sie od placenia jak szybko komornik moze mu wejsc na pensje?

Gość gość
To juz kwestia komornika. Jak nie zapłaci kilka dni to idź zgłoś. No i przysługuje ci zwrot części kosztów poniesionych w ciąży.

Gość gość
z tym ze tyle slyszalam o trudach ze sciagalnascia dlugow i ogromnym procencie nieplacenia, jak oni sie wymiguja, eh czeka mnie walka cos czuje..

Gość gość
W przypadku gdy on będzie nie wypłacany to dostaniesz kasę od państwa. Mu wtedy dług będzie rósł. Także z dzieckiem pieniądze będziecie miały co miesiac

Gość gość
jeszcze jedna kwestia. Facet ten nalezy do zlosliwych. W niektorych sytuacjach potrzeba podpisu obojga rodzicow, dobrze byloby zabrac prawa, napiszesz mi cos o tym? Jak tego dokonac

Gość gość
musze wykladac tyle co ojciec a co jesli nie mam dochodow?

Gość gość
W przypadku tych złośliwości możesz sądownie ograniczyć mu prawa rodzicielskie. Musisz, ale ten temat nie jest brany pod uwagę. Z tym, ze sad może ci zasugerować znalezienie pracy.

Gość gość
a co gdy platnik idzie do wiezienia?

Gość MAGILLA
Nie to tak jak rzad to nie jest nasze dlatego tak robia z normalnych meneli zrobic doprowadzic ich a menelom 527zl biedni pokrzywdzeni ludzie i tylko monopolowe stacje tankuj bedzie nam lepiej rzadzic i sadzic to jest prawda juz niezalezne media mowia to wprost meszczyzni maja nie byc meszczyznami dlatego matka kurwa i alkocholik z marskoscia watroby jest lepsza niz najlepszy ojciec bo zrobia z dziecka patola i pijaka o to im caly czas chodzi strenczyciele korwy dziwki i zlodzieje bardzo dobre okreslenie ALEKSANDRA JABLONOWSKIEGO madry POLAK ale ile prawdy czysta prawda caly czas oszukiwani o PO a PIS to ciag dalszy pro Amerykanskiej polityki. SADY I RZAD nie jest Polski i tez pracujemy na emerytury nie dla Polakow a chcialo by sie Polski dla Polakow. A tu ustawy 1066 i antyterrorystyczna szczepionki HPV wczesniej traktat lizbonski ludzie bedzie po nas nas ma tu nie byc jest to obiecana ziemia... CZOLEM WIELKIEJ POLSCE morze ja kiedys odzyskamy bo inaczej kaplica i nie miejmy zludzen obce wojska w POLSCE zawsze zle to wychodzilo.

Gość MAGILLA
Niestety nie jest polski ja wychowuje sam syna i mam placic za czyjes przegrane sprawy mialem advokata i 1600zl kaza mi zaplacic za psychologow ale ktos mnie pozywal od kad wychowuje syna za to Czestochowski sad stwierdzil ze trzeba mnie zniszczyc antypolskie sa sady to jest prawda ci ktorzy pija maja 527zl ja na dziecko nie mam nic wiec zniszczyc go on jeszcze nie pije strezczyciele k***y i zlodzieje cala prawda o wymiarze sprawiedliwosci ANTYPOLSKIM

Gość GOI
zydowska wladza bandycka w sadach nie zna granic niszczenia polakow talmud protokoly medrcow syjonu i wszystko jasne

Gość gość
Bardzo dobrego ojca wybrałaś dla swojej latorośli