Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia crazy

CZY ZNACIE PARY PO TERAPII??

Polecane posty

Gość kasia crazy

Czy znacie małżeństwa..pary..które miały naprawdę trudną relację miedzy sobą..mega problemy ..niedogadywani sie..a pomogła im terapia małżeńska???

Gość kasia crazy
Prosze..to wazne..bo chce wiedziec czy my z mezem mamy szanse

Gość gość
Jest szansa jeśli obie strony chcą naprawić relacje i uratować związek. Ja ze swoim mężem jesteśmy 9 lat ze sobą i sądziłam, że znamy się jak łyse konie, a że mamy odmienne poglądy na wiele tematów to jest normalne, albo jak inaczej interpretujemy wzajemnie swoje odczucia czy słowa. Chodziłam sama na terapię bo nie mogłam poradzić sobie i sama ze sobą i z tym, że byłam nieszczęśliwa. Ale żeby terapia miała jakiś skutek (bo duży wpływ na mnie miały nasze relacje) to kilka razy na taka sesję przyszłam z mężem i szczerze powiedziawszy właśnie wtedy otworzyły się nam oczy i zaczęliśmy tak naprawdę ze sobą rozmawiać. Po kilku spotkaniach było i ze mną i z naszym związkiem o niebo lepiej.

Gość gość
Terapeuta pomaga spojrzeć na pewne sprawy z innej perspektywy, można wtedy zauważyć to co robi się źle, co sprawia, że się para nie dogaduje. Z pewnością nie zaszkodzi więc warto spróbować.

Gość kasia crazy
Ja nie che sie mądrzyc..studiuje psychologie i mam pojecie jak wyglada terapia..pytanie czy gdy jest mega zle..jest duzo klamstwa i nielojalności..brak albo razcej nieumiejetnośc zobaczenia i zrozumienia..ucieczka przed prawda..problemami..czy wtedy jest szansa mimo wszystko??