Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co najważniejszego bierzecie pod uwagę szukając nowego mieszkania?

Polecane posty

Gość gość

bo ja za najważniejsze uważam aby w okolicy do 5 minut na piechotę znajdował się sklep samoobsługowy otwarty minimum do północy

Gość gość
wszystko: lokalizacja, rozkład pomieszczeń, cena

Gość gość
Tzw "spokojna okolica" jest dla mnie najwazniejsza

Gość gość
lokalizacja(komunikcja, otoczenie, sasiedzi), stan budynku,to czy w porzadku sa ksiegi wieczyste, cena, orientacja wg stron swiata, widok z okna, zanieczyszczenie powietrza, halas

Gość gość
rozkładowe, bo przejściowe to jest porażka najlepiej na dwie strony świata, infrastruktura czyli sklepy, przychodnia, szkoła, przystanek , wszystko a w mieszkaniu ważne czy nowa instalacja elektryczna, hydrauliczna bo jak był remont a instalacja nie wymieniona to remont chu/ja wart

Gość gość
22:52 pytam o jedną najważniejszą rzecz bez której od razu skreślacie dane lokum

Gość gość
Cena, metraż, blisko przystanki, okolica aby nie jakies szemrane towarzystwo.

Gość gość
najwazniejsza rzecz ? Lokalizacja 1 miejsce jesli mieszkanie będzie w bloku przy rondzie i trasie przelotowej to masz hałas jakby samochód po przedpokoju jechał, tramwaje, tiry, za miastem zadu/pia też nie czyli lokalizacja na 1 miejscu jesli lokalizacja jest fatalna a mieszkanie ładne i tanie to i tak nie kupię

Gość gość
Dla mnie najważniejsze jest ładne otoczenie - jakiś staw, las, park - nie robię zakupów w osiedlowych sklepach ani nie śmigam komunikacją miejską więc przystanki i sklepy mnie nie interesują sklep całodobowy lub stacja benzynowa 5 min autem - to się dla mnie liczy. Dobry dojazd w sensie droga dla auta no i oczywiście rozkład mieszkania i cena.

Gość gość
Poza tym wszystkim zwracajcie uwagę koniecznie czy na ścianach nie ma gdzieś grzyba i wilgoci bo jak jest to pozbycie się raz na zawsze tego dziadostwa jest trudne, a jeśli ściana jest po prostu z jakiś powodöw mokra (np. Nieocieplony blok) to grzyb bedzie zawsze. To moja sugestia ;)

Gość gość
na które strony świata wychodzą okna, jak dla mnie najlepsze wschód i południe, nigdy północ. żeby nie było ani na parterze ani na ostatnim piętrze, nie szczytowe tylko środkowe i obowiązkowo musi mieć balkon.

Gość gość
żeby kuchnia była oddzielna z oknem

Gość gość
żeby miało minimum 100 metrów kwadratowych

Gość gość
Lokalizacja. Z mieszkaniem mozna zrobic WSZYSTKO (tylko kwestia kasy) ale jak lokalizacja jest do doopy to juz sie z tym niec nie da zrobic.

Gość gość
lokalizacja i rozkład (wielkośc) mieszkania to głównie u mnie najważniejsze czynniki, jakie zwracają uwagę, jeśli chodzi o zakup mieszkania. ale teraz na szczęście wiele biur nieruchomości pozwala na wyszukiwanie ofert mieszkań wg podawanych wytycznych jak np tutaj - www.brokernieruchomosci.pl gdzie z mężem kupiliśmy nasze.

Gość gość
lokalizacja przy szacowaniu nieruchomości często też odgrywa ważną rolę

Gość gość
Ja na szczescie jestem już na finiszu remontu mieszkania. Wlasnie kupilam sliczne wykładziny w http://perfekt-wykladziny.pl/ , jeszcze kilka dni i wszystko będzie zapiete na ostatni guzik ;)