Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Codziennie rano mam rozwolnienie po kawie. Dlaczego?

Polecane posty

Gość gość

Codziennie ten sam scenariusz. Obowiązkowa kawa do śniadania i jak tylko ją dopije muszę lecieć na kibelek i robię płynną kupę. Jeżeli zdarzy się nie wypić kawy automatycznie nie robię takiej kupy. Skąd ta zależność? Może to być wynik nietrawienia laktozy w mleku, bo piję kawe z mlekiem czy od słodzika (aspartam 3 tabletki) które dodaję do kawy?

Gość gość
A może czas już dowiedzieć się co nieco więcej o swojej fizjologii? Codziennie defekujesz i nigdy cię nie zaciekawiło jak powstaje kupa? Ile czasu to trwa? Co ma wpływ na jej wygląd, konsystencję, częstotliwość? Co jest normą, a co od tej normy odbiega?

Gość gość
Tak przyczyna może być slodzik tym bardziej ze na pusty żołądek lub laktoza która podejrzewasz , również może to być spowodowane problemami z wątroba. Spróbuje wypić kawę bez mleka ,jeśli nie pomoże wypij bez mleka gorzka a jeśli to nie pomoże pozostanie przyczyna w chorej wątrobie..

Gość gość
*sprobuj

Gość gość
pewnie od mleka

Gość gość
ja tak mam po produktach mlecznych właśnie i tez po kawie z mlekiem,moja mama ma to samo.Rano nawet pięć razy lecę na kibelek:)

Gość gość
Niekoniecznie od mleka, ja zawsze po czarnej robie kupe,tak dziala na mnie kawa

Gość gość
mleko lub kofeina, nie każdy żołądek na nią dobrze reaguje.

Gość gość
Na mnie też kawa działa przeczyszczająco :P Ale ja piję czarną i gorzką więc przyczyna nie leży w czym innym a w kawie właśnie :)

Gość gość13355679
To nie od mleka, po prostu zawsze po kawie chce się kupę, niektórzy robią wodnista niektórzy nie