Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Marzenia vs Rodzina

Polecane posty

Gość gość

Tak, mialam wielkie, piekne marzenia. Zawsze chcialam byc "kims". Kobieta calkowicie niezalezna. Chcialam soba cos reprezentowac, miec powod do dumy. Patrzec w lustro z zadowoleniem. Moja rodzina zawsze sie ze mnie smiala. Ponizala mnie. "…a taka praca to nie dla ciebie!", "Stypendium to tylko dla najlepszych!", "Nie masz wystarczajacej znajomosci jezyka" (mieszkam za granica). Zawsze cos, zawsze czegos mi brakowalo w ich oczach. Wiecie co? Udalo mi sie, poki co calkiem niezle sobie radze. Dostalam sie na jedna z najlepszych uczelni w calym kraju, dostalam stypendium (jak to powiedziala moja matka "jakos ci sie udalo"), dostalam nawet taka prace jaka chcialam. Na wszystko bardzo ciezko pracowalam. Cztery lata z rzedu robilam praktyki w roznych firmach za darmo. Moi znajomi smiali sie ze mnie, rodzina nie chciala ze mna rozmawiac. Nie mialam co na d**e wlozyc, nie bylo mnie stac na podstawowe kosmetyki, chodzilam po drogeriach i probki zbieralam, zeby moc jakos wygladac. Odzywialam sie jak ptaszek, wszystkie swoje pieniadze wydawalam na wynajem pokoju i oplacenie studiow (dopoki nie dostalam stypendium po dwoch latach, mieszkam za granica wszystkie uczelnie sa platne). Kolezanki sie ze mnie smialy, mowily, ze moglabym zainwestowac troche pieniedzy w swoje ubrania bo nikt na taka szara myszke nie spojrzy. Moje drogie kolezanki, moja droga rodzino… mi sie nie tylko udalo, ja tego dokonalam, ja, tylko ja i wylacznie ja! Moja ciezka praca. Dzisiaj to ja mam super prace, dzieki kontaktom ktore zdobylam podczas praktyk. Wy moje drogie kolezanki, nie macie pracy, na ubrania wam nie starcza, zapozyczacie sie zeby tylko moc kupic sobie nowa bluzke. Szkoda mi Was, tak jak Wam wszystkim bylo szkoda mnie.

Gość gość
Brawo!

Gość gość
Chcialam gdzies wylac z siebie troche zloci! Ciazylo mi to od dluzszego czasu. Juz mi lepiej :)

Gość szorowanie wanny
pisz dalej, bardzo ciekawe?

Gość gość
Prosze sobie ze mnie nie zartowac. Co chialabys/chcialbys wiedziec? ;)

Gość gość
mamy podobne charaktery, też dałam radę, może nie jest idealnie ale i tak jestem z siebie dumna. i z Ciebie autorko!

Gość gość
chciałam dodać,że teraz dziewczyny idą na łatwiznę, typu sponsoring. ja patrzę na siebie w lustro bez obrzydzenia pomimo,że narazie stać mnie tylko na szmatki z sieciówek. ale za rok kończę studia :D

Gość gość
Dziekuje. Warto bylo sie starac. Czasami bylo bardzo ciezko. Na nic nie bylo mnie stac, znajomi na wycieczki, na wakacje jezdzili a ja praca i praktyki. Wlasnego kraju przez 4 lata nie odwiedzalam, nie bylo mnie stac. Mieszkalam w fatalnych warunkach. Moj pierwszy pokoj nie mial okna! Teraz wynajmuje sobie swoje mieszkanko. Mam fajnego faceta. Jakos sobie radze, jestem z siebie zadowolona. :)

Gość gość
ja nawet nie chciałąmsię ze znajomymi spotykać,większośc na utrzymaniu rodziców nie rozumieli, że mogę nie mieć na kino, czułam się lekko upokorzona jak patrzyli na mnie z góry