Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Długowłosy chłopiec

Polecane posty

Gość gość

Jesteśmy na etapie zapuszczania włosów u naszego 4 latka. W domu jakoś ujdzie bo mu podpinam grzywkę albo cienka opaskę zakładam. Problem jest na wyjście z domu. Macie jakieś dobre sposoby ujarzmiania gęstych twardych włosów których jeszcze nie da się związać?

Gość gość
A po co zapuszczacie mu te włosy? Później będziecie się wsciekać jak ktoś nazwie go dziewczynką :O

Gość exdebill_rzuca okiem
nie, ale chyba zacznę mu robic żelem, bo czasami wyglada jak piorun w szczypiorek... znaczy na razie mamy etap ok. 3 cm i stoja we wszystkich kierunkach i jak chcą

Gość gość
Czterolatek z długimi włosami? Fuuuj!

Gość gość
www.MartynaG.pl Zapraszam na mój blog o ciąży, o wyprawce, o porodzie, o zakupach, o życiu mamy i wychowaniu małego człowieczka :)

Gość gość
moj syn do wczoraj tez miał długie wlosy na czublku to nawet i z 10 cm mialy , pojechalam do fryzjera i obcielam maszynka na 5 mm teraz sie smieja ze wyglada jak z oswięcimia, dobrze ze zima to zakladam czapke do lata odrosna

Gość gość
Nienawidze widoku tych ogolonych na 3mm bladych chlopcow. Dluzsze wloski, jakiekolwiek wlosy i dziecko wyglada duzo lepiej. Moj synek ma pol roku i wloski maja moze kilka cm. Nie bede mu zapuszczala do pasa przeciez ale takie za ucho wlasnie. Co do etapu przejsciowego ja bym scinala dol zeby jakos ta fryzura wygladala .

Gość gość
Jak dlugie ma syn wlosy?

Gość gość
Zapytajcie babci lub mamy czy kiedys golono tak malych chlopcow. Nie moge wytrzymac jak patrze na te male baki, ktore ledwo od ziemi odrosly a wygladaja jakby wyszly z wiezienia lub z wojska na przepustke, z wymienionym oswiecimiem tez sie zgadzam. Przeraza mnie ten widok. Przeciez wlosy to naturalna ochrona glowy, szczegolnie zima. O czym do cholery mysla rodzice, ktorzy gola na pale 2 czy 3-latka i kim sa? Fanami hip hopu, sympatykami skinow ?

Gość gość
To chyba przez gender ;) Chlopcy od niemowlectwa maja sie odrozniac od dziewczynek, zeby nie byli posadzeni o zniewiescialosc. Dla wielu rodzicow to wygoda, nie ma problemow z czesaniem, myciem czy suszeniem glowy. Mi sie podobaja meskie krotkie fryzurki ale wlasnie fryzury, gdzie te wlosy sa a nie ogolenie maszynka rowno na 9 mm.

Gość gość
Ogladalam ostatnio z dziecmi Akademie Pana Kleksa i nie moglam sie nadziwic, jakie ci wszyscy chlopcy mieli wlosy. Nie dlugie ale wlasnie takie do ucha. Teraz pewnie byliby przez rowiesnikow wysmiani bo wszyscy tak samo sa obcieci na zapalke.

Gość gość
Mi się nie podobają chłopcy w krótkich włosach, a tym bardziej ogoleni do skórki :(... Mój syn, który ma 2 latka ma piękne, kręcone, kasztanowe ze złotymi pasmami długie włoski. Nigdy jeszcze nie były obcinane, ale myślę, że zetniemy ze 2 cm około kwietnia. Natomiast drugi syn, który ma 8 lat, ma fryzurę stylizowaną na chłopców z Francji, wiecie, z tyłu krótsze, na górze dłuższe do uszu, proste włoski koloru bardzo jasny, nawet popielaty blond z lekkimi prześwitami słońca. Bardzo mi się to podoba. Czemu dziewczynki mają mieć długie włosy, a chłopcy krótkie?! Teraz to już nie jest na szczęście takie zaskoczenie w szkole czy przedszkolu i całe szczęście, bo czasy się zmieniły, ale chodzi mi o czasy Polski od czasów Oświęcimia :(... Bo tak wyglądają chłopcy w prostych fryzurach od maszynki :(. Nie chcę synom zapuszczać włosów 50 cm, ale takie jakie mają są bardzo ok. Najdłuższe włosy mojego starszego syna to jak raz miał 20 cm...! To już na szczęście nikogo nie dziwi jak chłopcy mają długie włosy, a dziewczynki na przykład krótsze. Zobaczcie sobie blog Vivi i Oli, jakie ten 3-latek ma długie włosy, nawet nosi koka. I mi to nie przeszkadza, dla mnie to normalne. To mały chłopiec i to, że ma długie włosy o niczym nie świadczy.

Gość gość
Moj synek ma bardzo krecna szope na glowie, ktora bardzo szybko rosnie, utrzymuje mu dlugosc ok 5cm po rozprostowaniu, dluzsze wlosy sa zwyczajnie nie praktyczne bo moj synek sie bardzo wtedy poci na glowce i drapie, ja osobiscie lubie chlopcow w chlopiecych fryzurkach, nie ogolonych na pale, nie lubie tez maluchow w irokezach