Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SKORO URODZIŁAŚ to musisz mieć CIĘŻKO

Polecane posty

no jeśłi ideą topiku jest ocenianie mnie jako matki przez inne kobiety, matki itp. to dla mnie nie ma tematu. Ponieważ oceny innych mam gdzieś- serio. Jak mi ktoś zarzuca, że jestem kwoka mam to gdzieś- bo ja akurat lubie swoją "kwokowatość" :) Albo to, że na wakacje jeździlismy z synkiem przez 5lat- nam to odpowiadało, więc jeśli ktoś mi sugeruje, że mąż mnei zdradzi albo inne pierdy to śmiać mi sie chce. Ludzie, matki za bardzo przejmują sie opinią innych.

Gość gość
dla części kobiet macierzyństwo ma się wiązać z urobieniem po łokcie, a jak tak nie jest to najprawdopodobniej jesteś złą matką :o

Gość gość
Jak dbasz, tak masz, jak sobie zorganizujesz, tak wszystko odczujesz PIĘKNE SŁOWA !!! Ja jestem zorganizowana, macierzyństwo to nie udręka i dla teściowej i jej siostrzyczki to nie do pomyslenia, że ja zadbana i wypoczęta ;) zazdrosne raszple ciągle mnie obgaduja ale mam to gdzieś ;)

Gość gość
te wszystkie matki co tak stale jęczą o trudach macierzyństwa to chcą się dowartościowac jak to się poświęciły i ile się nacierpiały, a prawda jest taka że oprócz tego porodu i macierzyństwa nic w życiu nie osiągnęły i dlatego chwalą się tym ogromnym poświęceniem bo dla nich to jedyne osiągnięcie.

Gość gość
i nie lubią tych zorganizowanych, zadbanych, szczupłych, zaradnych matek bo one dowodzą ze można - że można być zadbana, szczupłą, mieć swoje życie oprócz dziecka, hobby, udany związek... tylko trzeba wziąć doopę w troki i wyłączyć głupie seriale i zabrać się za robote a nie siedzieć i marudzić jakie to trudne macierzyństwo.

Gość gość
Ja mam w swoim otoczeniu matki (mowie o moich dobrych kolezankach), ktore pracowaly w ciazy i do tej pracy wrocily po ok roku. Nie wiem, czy to zalezy od wieku, ale rodzilismy wszystkie ok 30 i mialysmy prace, do ktorych chcialysmy wracac. Kazda z nas miala tez nianie. Mozliwe, ze mlodsze matki zostaja dluzej z dziecmi w domu, bo jeszcze tych prac jako tako rozwinietych nie maja. I tak w wiekoszosci uczylysmy samodzielnego zasypiania, zdarza nam sie tez wyjsc na impreze i brac nianie na noc, zeby sie wyspac. Jestem szczesliwa matka, zona itp.