Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myślicie o proteście górników

Polecane posty

Gość gość
mam dość górników, kościołów, katechetów, wiejskich nauczycieli i całej bandy która tylko ciągnie kase gdy reszta społeczeństwa nanich płaci. górnicy jakby chcieli dobrze to by żądali zmiany zarządu, wybrali by lepszych związkowych przedstawicieli itd. a im TYLKO na przywilejach zależy. nawet nie było tekstow "ojej, to firma ma 0,7mln straty dziennie? może my zamrozimy tymczasowo srastki i 18nastki?" i jeszcze do nas się czepiają x dajcie mi k***a pracę gdzie będę mieć od z***bania przywilejów, gdzie przy likwidacji nierentownego zakładu pracy otrzymam cokolwiek! otóż to, nikt inny w pl tak nie ma, jakichś przechodnich etatów z ojca na syna, jakichś gwarancji zatrudnienia gdzie indziej

Gość gość
kafe się s**********o i tępe klempy nie potrafią naprawić

Gość gość
Wszyscy powinni pójść w ślady górników. Kiedy wszystko stanie w miejscu, rząd będzie zmuszony podjąć należyte kroki i zaadresować problemy obywateli. Jeden za wszystkich, wszyscy za jednego. Inaczej knury dalej będą przy korycie żłopać za wszystkich.

Gość gość
siedzi dwoch podchmielonych studentow w pubie mowie ci za kilkanascie lat beda mowic: w tych oto murach uczyl sie slynny Zdzislaw Badziewiak podobno juz tak mowia jak to slyszalem ze w piatek skreslili cie z listy studentow :classic_cool:

Gość gość
coś się p******i z tą cafe

Gość gość
Ludzie, nie bądźcie smieszni. Oczywiście, że szkolnictwo jest niedochodowe, bo nie jest to jego celem. Natomiast celem funkcjonowania firm (a takimi sa kopalnie) jest generowanie zysków. Tymczasem wszyscy dopłacamy do trzynastek, czternastek, talonów i czterdziestoletnich emerytów.

{ Środowisko górnicze jest zaskoczone możliwością rozszerzenia zapowiadanego podatku od kopalin także na węgiel kamienny. Przedstawiciele branży są przeciwni dodatkowemu obciążaniu górnictwa, obawiając się utraty jego konkurencyjności. - Takie zapowiedzi to dla mnie duże zaskoczenie, bo polskie górnictwo już dziś jest najbardziej opodatkowanym górnictwem na świecie - ocenił we wtorek szef Górniczej Izby Przemysłowo-Handlowej, Janusz Olszowski. } x I już mamy powód dopłat do węgla, najpierw opodatkowuje się górnictwo a potem z tych podatków się do niego dopłaca. Ba kupuje się zagranicą węgiel. Nie macie wrażenia że jednak rządzący mają was za idiotów?

Gość ślunskie gupieloki
walkę o miejsca pracy popieram, ale chyba oni nie zauważyli, że czasy gierkowskie już mineły nikt nie ma takich przywilejów jak górnicy,nikt nie ma dopłat do emerytur,z budżetu państwa,czy li z moich pieniędzy,nikt 14tki nie dostaje,czasy się zmieniły,a wy dalej w komunie tkwicie,stop temu!!!

Gość gość
Czyli według ciebie zamknąć kopalnie lub sprzedać Czechom lub Niemcom .Węgla który mamy nie wydobywać ? A czym ogrzewać domy ? W naszym kraju sezon grzewczy trwa siedem miesięcy !

Gość gwarek skwarek
a pamiętacie te zdięcia?niech im teraz donek i jego blondi dadzą,tak ładnie kajtali się z dyrkami kopalni na barbórkowym balu i alkohol spożywali w pracy,tylko elitom wolno pić w pracy i dyrkom kopalni którzy po 50-60 tysięcy zarabiają,dla robola dołowego 3000 brakuje... http://www.biztok.pl/biznes/problem-gornictwa-to-wina-negocjacji-donalda-tuska_a19752

Gość gość
jestem z lubelszczyzny,tu jest bardzo dobrze prosperująca kopalnia,wegiel jest tańszy od śląskiego,mało tego,australijczycy,lada moment,mają otwierać nowe złoża,czemu tu się opłaca,a na śląsku nie?czy śląskie górniki są tak głupie,czy może w d****h im się poprzewracało?Panowie,raz że to nie są już czasy gierkowskie,a drugie to kara za POpieranie Tuska,i kajtanie się z BieNkowską przy barbórkowym stole,dobrze wam tak...

Gość gość
Oczywiście górnicy mają rację, wysokie zarobki górnika to mit i kłamstwo, na górnictwie żerują pośrednicy i mafie. Jak kupi prywatny kopalnie to jemu się opłaca wydobywać węgiel. Reżim platformy chce wszystko zniszczyć, co skutecznie czynił obecny król europy kondonek 1.

Gość gość
popieram górników, reżim platformy chce wszystko zniszczyć. stan górnictwa to wina tzw. rządu w tym obecnego króla europy kondonka 1. na górnictwie pasożytują pośrednicy i mafie, obcym się opłaca wydobywac u nas węgiel ? np. niemcom, czechom

Gość gość
jakie nierentowne kopalnie? jakie...? TVN się na oglądałaś ? PO sprowadza węgiel z rosji - to jest rentowne ?

według polaków to nic sie nie opłaca wejdzie Czech Niemiec to sie zaczyna opłacać jak w noim miescie linie autobusowe sa obsługiwane przez niemieckie autobusy w polskim miescie bo naszym sie nie opłaca

Gość gość
popieram górników, reżim platformy chce wszystko zniszczyć. stan górnictwa to wina tzw. rządu w tym obecnego króla europy kondonka 1. na górnictwie pasożytują pośrednicy i mafie, obcym się opłaca wydobywac u nas węgiel ? np. niemcom, czechom

Gość gość
kopalnie polskie chca sprzedac hindusom pisze o tym w.p .wczoraj w tv france 24 nikt nie mowil o tusku ,kopacz ,powiedzieli ze spotkanie o ukr .tylko niem,fr ,rosja ukr bez polski kolejny raz a polska bardzo pomaga ukr .w tv ukr pokazali film o banderze ukr .pokazali jego listy do a.hitlera ,bandera kazal zabijac kazdego polaka od 16 do 60 r,z pamietajmy o tych faktach/ 12 012015 /jan

Gość gość
Portal gospodarczy wnp.pl od dłuższego czasu informuje, że Niemcy zamierzają otworzyć w Orzeszu kopalnię. Jak przekonywał w rozmowie z tymże portalem Jerzy Markowski, prezes firmy Silesian Coal, zamiarem niemieckiego inwestora jest stworzenie alternatywy dla węgla importowanego.

też mam dość, że dokładamy z naszych pieniędzy. Czy ktoś się o mnie troszczył jak dwa razy pracę traciłam nie ze swojego powodu, tylko z braku klientów i zbytu u mojego pracodawcy? Szkoda, bo mogłam protestować, by nie zamykał i iść pod rząd prosić o kase dla nas, o odprawę, o klientów przy okazji reklamując się!!!! Przecież rząd chce dać górnikom 24 x ilość wynagrodzenia miesięcznego. Wystarczy to na co najmniej 2 lata życia a więc w tym czasie to chyba każdy pracę może znaleźć?

Gość gość
państwo nic daje górnikom - sami ciężko pracują na swój chleb

Gość gość
kafeteria usuwa posty które popierają górników !!!

Gość gość
Uważam, że górnicy nie chcą iść na żaden kompromis. Chcą zarabiać dużo i zachować wszelkie bonusy i w d...e mają wszystko inne. Z jakiej paki mają mieć takie superlatywy? W jakiej innej branży są takie premie,12, 13...? Dla czego nie zgadzają się na rozwijanie innych gałęzi przemysłu? Bo zarabiają grubą kasę! Żaden inny zakład, żadna inna branża w Plsce nie daje takich zarobków jak oni mają. Oni płaczą że im ciężko, że nie mają co dzieciom dać jeść? A ja mam tylko 2 tys na 4 osoby nie 10tys. jak oni. I co mam powiedzieć? I nikt moim dzieciom nie zagwarantuje pracy a ich dzieci miały takie gwarancje. To czy z tych koplani da sie coś wycisnąć kasy, to inna sprawa. Popatrzcie na kampanię węglową- jaki narzut mają i ta cała węglowa mafia pośredników. Ich trzeba winić za wszystko. A nie rząd i podatki. Min z rych podatków górnictwo dostaje dotacje- tyle milionów rocznie.

Gość gość
W tym kraju wszyscy strajkują , no jedynie ogarnięci mają wszystko w d***e i mogą się śmiać

Gość gość
sprzedajne mendy pousuwały posty !

Gość surowa ocena
słyszeliście ile dostają odprawy??????????? 120 tyś kur.... za co????????? gdybym mógł to zamknął bym wszystkie bo z naszych podatków dostają pieniądze mają trzynastki wszystkie święta i jeszcze im źle szkoda ze ja nie mogę z nimi pogadać dostali by po 120 ale złotych . wole zeby poszli do MOPS-u i to było by tańsze

Gość surowa ocena
słyszeliście ile dostają odprawy??????????? 120 tyś kur.... za co????????? gdybym mógł to zamknął bym wszystkie bo z naszych podatków dostają pieniądze mają trzynastki wszystkie święta i jeszcze im źle szkoda ze ja nie mogę z nimi pogadać dostali by po 120 ale złotych . wole zeby poszli do MOPS-u i to było by tańsze

Gość gość

Gość gość

Gość papsser
Racja, odprawy duże, trzynastki, czternastki, barbórka, kto jeszcze tak ma? Na forum swoim gowork.pl/opinie_czytaj,56162 napisali ile zarabiają, nawet 5 cyfrowe kwoty.