Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brutto 3900 jaki macierzyński

Polecane posty

Gość gość

Jakiej wysokości będzie zasiłek macierzyński przy takiej pensji brutto? Pracuję na umowę na czas określony ( rok), w momencie porodu będę mieć przepracowane 10 miesięcy. Czy należy mi się wychowawczy?

Gość gość
czyli umowa kończy ci się 2 miesiące po porodzie? Co do zasiłku to wcześniej pracowałaś gdzieś przed tą umową czy nie? Bo zasiłek to średnia z 12 mies.

Gość gość
masz murowaną kontrolę..... za krótko pracujesz, za duzo zarabiasz. Wstrzymają ci wypłatę.

Gość gość
Dlaczego mam mieć kontrolę, i co niby mi wykażą?? Co to nie mogę sobie w ciąże zajść kiedy mi się akurat uda? To nie jest moja pierwsza praca, ale pierwsza po zamknięciu działalności gospodarczej, przy czym w ostatnich 7 miesiącach pracowałam tylko na umowy zlecenia. Obecna umowa kończy się 2 miesiące po porodzie, ale liczę na to, że przedłużą, chociaż nie mam gwarancji. Chętnie wrócę do pracy jak najszybciej, no, może po półrocznym macierzyńskim (to moje pierwsze dziecko).

Gość gość
Nie liczy sie zadna srednia z 12 miesiecy. Jesli masz podpisana nowa umowe z nowym pracodawca to bedziesz miala liczana srednia ale od momentu podpisania umowy.