Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiunia231991

problem z zajściem w ciążę

Polecane posty

Gość gosiunia231991

Cześć. Mam 23 lata i bardzo byśmy chcieli mieć z partnerem dziecko ale staramy się od pół roku i narazie nic z tego nie wychodzi. Jestem otyła pomimo iż dużo nie jem ale tak było zawsze już od dziecka, mam dość nie regularne cykle (28, 33, 30, 32, 30, 35, 29, 21, 30, 40 i 37 - długości moich cykli) byłam u lekarza ale narazie nic mi nie powiedział dał tylko skierowanie do poradni endykrynologicznej z powodu otyłości i nieregularnych cykli. Od miesiąca zaczełam brać folik i witaminy. Z każdym miesiącem mam coraz większego doła z powodu kolejnych nie udanych prób. nie mogę się doczekać wizyty u specjalisty może on mi coś konkretnego powie. Boje się że moje marzenie o dziecku się nie spełni. Próbuje wrzucić na luz ale to nie łatwe. Napiszcie prosze czy któraś z was była w podobnej sytuacji. Czekam na wieści od Was.

Gość gość
23 l i chcesz miec dziecko? tragedia

Gość gość
A cy to jakis problem ze dziewczyn chce miec dziecko w wieku 23l ? Bardzo odpowiedni wiek (20-25l) ehhh... zenada. Nie martw sie, na pewno sie uda :) postaraj sie schudnac.

Gość gość
Jak czesto się bzykasz?

Gość gosiunia231991
Staram się schudnąć od zawsze. U mnie otyłość wynika z długiego leczenia hormonami w dzieciństwie. Jako nastolatka przebywałam na oddziale endykrynologi i tam twierdzili że to z nadmiaru jedzenia, zastosowali diete 1000kcal. Byłam na oddziale 1,5 miesiąca i PRZYTYŁAM na tej diecie 16kg!!!!!!!!!! A oni zamiast mi pomuc i znaleźć przyczynę wypisali mnie do domu. Miałam ogromne kompleksy. W gimnazjum ważyłam 160kg!!!! Idopiero kiedy przestałam się martwić i liczyć każdą kalorie zaczełam chudnąć teraz ważę około 120kg i ciągle staram się chudnąć choć czasem kilogramów przybywa ale to już nie jest 160kg mam nadzieje że uda mi się schudnąć.

Gość gość
Pół roku to jeszcze nie jest źle. Spróbujcie może celować w owulację, łatwo ją wyznaczysz np mikroskopem owulacyjnym. Są też żele ułatwiające zapłodnienie np conceive plus