MartaZ86 0 Napisano Styczeń 12, 2015 Witam, niestety nie polecam tego lekarza jeśli ktokolwiek wybiera się tam na zabieg. Ponad pół roku temu miałam wykonywany laser frakcyjny CO2 u dr Pernaka w Gdańsku i do tej pory pozostała mi po nim zaczerwieniona twarz. Najbardziej zaczerwienienie jest widoczne na szyi. Dokładnie widać granice gdzie był laser. Pan Doktor twierdzi, że takie objawy są normalne do roku czasu. Nie sądzę jednak, że samo mi to przejdzie po następnych 4 mc, jeśli do tej pory nie przeszło. Miałam kiedyś wykonywany taki sam laser i gojenie się przebiegało zupełnie inaczej. Uważam, ze źle były dopasowane paramatry do mojej cery. Na dodatek na szyi pojawił mi się trądzik, w dwóch miejscach dokładnie tam gdzie miałam laser. Do tej pory nigdy nie miałam trądziku na szyi, tylko na twarzy. Uważam, że to za sprawą lasera skóra została zainfekowana mówiąc kolokwialnie. Dodam jeszcze, że zabieg był bardzo bolesny i nie nałożono mi równomiernie kremu znieczulającego. Teraz w ogóle żałuję że się tam udałam. Wizyta była umówiona na poranną godzinę, po czym okazało się, że gabinet jest zamknięty kiedy przybyłam na miejsce i musiałam czekać 1 h. Najgorsze, że czuję również swędzenie na szyji, często na przykład przy zmianie temperatów, ale nie wiem dokładnie jaka jest zależność. Przy okazji chciałam zapytać czy któraś z Was miała kiedykolwiek tego typu komplikacje po laserze??!! Proszę o opinie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach