Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale sie boje

chyba mam raka jajnika

Polecane posty

Gość ale sie boje

od pewnwgo czasu mam nieprzyjemne mrowienie w pachwinie , krwawie czasami podczas stosunku , mam wiekszy brzuch (przytylam 5 kg to moze dlatego) wlosy leca mi garsciami od 4 lat ( bylam u lekarza ale powiedzial ze to stres oraz zrobil badanie krwi na anemie) ogolnie czuje ze w tej jamie brzusznej cos sie dzieje ( ale moze sobie wkrecam) wiem wiem ide do lekarza ale boje sie bardzo , mam 38 lat i male dzieci

Gość gość
Jesli badania nic nie wykazaly, to nie przejmuj sie, ale oczywiscie jesli masz watpliwosci to idz do lekarza. Nerwica potrafi dawac przerozne objawy, wjec nie mysl o tym za duzo :) Ja bym poprosila o badanie usg nie tylko krwi

Gość gość
Zwykle usg by wykluczyło raka Ty masz bardziej objawy nerwicy lub zaburzeń hormonalnych Moze endometrioza lub mięśniaki ? One powodują krwotoczne miesiączki i anemię Wystarczy zwykle usg waginalne by cię zdiagnozowac

Gość gość
dzieki za pocieszenie , zobacze w poniedzialek i postaram sie nie stresowac

Gość gość
Koniecznie!!!!!!!!!! zrób sobie kolorowego Dopplera tj. badanie przepływów żył i tętnic w tej nodze. To może być zakrzepica. miałam, wiem co mówię

Gość gość
dziekuje za rade bede pod tym katem zakrzepicy rozmawiala z lekarzem przestraszylam sie bo wyczytalam w necie ze takie bole mrowienia na pachwine i noge to rak jajnika w lepszym przypadku ogromna torbiel

Gość katarzyna22
Witam. Dziś byłam na USG i przypadkiem wykryto u mnie torbiela na jajniku. Jak to się leczy i czy jest wyleczalne? Dodam ze miałam cesarke pol roku tem.

Gość gość
Jak duzy torbiel to czeka cie operacja

Gość gość
Tak torbiel da się rozginic lekami, czasem nawet bez leków same zanikają, a twój jest malutki :)

Gość gość
Kasiu, weź wpisz w wyszukiwarkę internetową, torbiel jajników i przeczytaj...tego się nie bój :)

Gość gość
jeśli podejrzewasz u siebie raka jajnika to idź jak najszybciej do ginekologa na badanie. USG ginekologiczne i cytologia to badania które trzeba regularnie wykonywać. Chodzę do gabinetu ginekologicznego do doktor położnik Anny Kluz Kowal http://gabinetginekologicznybialystok.pl/. i badam się regularnie.

Gość gość
choroby szybko wykryte mozna wyleczyc nie zwlekajcie z badaniami kontrolnymi