Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie boicie sie czadu

Polecane posty

Gość gość

mam piec w domu,pale weglem i drzewem i boje się czadu....jak się zabezpieczyć?wietrze codziennie przed spaniem...zanim pojde spac ogien jest już wygaszony i popiół wybrany czy wtedy tez może ulatniać się czad? czy tylko wtedy jak się pali? nigdy nie zamykam pieca szczelnie

Gość gość
Nie mozesz kupic czujnikow?

Gość gość
Pewnego dnia poradził mi, abym spróbował narysować ładny obrazek, który by pomógł dzieciom z naszej planety zrozumieć niebezpieczeństwo baobabów. Mały Książę -Gdyby kiedyś podróżowały - mówił mi - może im się przydać. Czasem odłożenie pracy na później nie przynosi szkody. Lecz w wypadku baobabu jest to zawsze katastrofą. Znałem planetę, którą zamieszkiwał leniuch. Zlekceważył trzy pędy ... Według wskazówek Małego Księcia narysowałem tę planetę. Nie lubię prawić morałów. Lecz niebezpieczeństwo baobabów jest tak mało znane, a ryzyko, na jakie narażają się ci, którzy zabłądzą na jedną z małych planet, jest tak poważne, że tym razem odstąpię od mych zasad. I mówię: dzieci, uważajcie na baobaby! Wiele pracy kosztował mnie ten rysunek, który zrobiłem po to, aby ostrzec mych przyjaciół przed niebezpieczeństwem od dawna grożącym, a nieznanym. Mój trud jednakże opłacił się. Może zapytacie, dlaczego w tej książce nie ma innych równie wspaniałych rysunków jak rysunek baobabów? Odpowiedź jest prosta: próbowałem je zrobić, lecz mi się nie udały. Gdy malowałem baobaby, kierowała mną jakaś wewnętrzna konieczność.

Gość gość
Musisz pamiętać o tym żeby zrobić przegląd i zamontować czujniki. U mnie przeglądy robi kominiarz z www.kominiarz.biz.pl, czujniki też zakładał i czuję się bezpiecznie

Gość gość
Ja mam czujnik czadu, który od czasu do czasu trzeba sprawdzić. Najprostsze rozwiązanie. Nie wiem, ile teraz kosztuje. Ja płaciłam chyba coś koło 100 zł.

Gość kotnaes
warto wydać trochę kasy na taki detektor czadu jak ten ze smarthome24, ja mam od roku i przynajmniej jest spokój, w razie niebezpieczeństwa dostaje nawet powiadomienie na smartfona

Gość archiloo
Faktycznie z tego co widzę w sklepie https://smarthome24.pl ten czujnik jest dobrej jakosci i moim zdaniem warto takie miec bo przeciez jezeli chodzi o nasze bezpieczenstwo i w gre wchodzi ludzkie zycie to cena nie powinna miec znaczenia!