Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

księgowość w firmie

Polecane posty

Gość gość

co sadzicie o zdalnej księgowości? czy to się sprawdza u was?

Gość martynarf
Hmm, ale mówisz o księgowości, którą prowadzi się samemu wykupując dostęp do platformy / programu czy którą ktoś Ci prowadzi zdalnie? Ja mam księgowość w Tax Care i sobie bardzo chwalę, dokumenty przesyłam księgowej, mam podgląd online księgowości i jest OK, nie dość, że żadnych błędów, to jeszcze nie muszę na nic czasu tracić. Na początku próbowałam prowadzić księgowość właśnie w takich programach, no ale u mnie się to nie sprawdziło - nie miałam czasu, zapominałam, a tu mam spokój.

Gość gość
a musisz skanować faktury księgowej czy jak to ogarniasz? bo w miesiącu mam ok. 25 faktur i szczerze mówiąc wszystkiego to skanować mi się nie chce. i jak z dodatkowymi rzeczami typu optymalizacja podatkowa / doradztwo?

Gość martynarf
Nie, wysyłam jej kurierem, ale można też samemu do oddziału zanieść, ja niestety zazwyczaj nie mam czasu. A co do dodatkowych usług, to masz cały pakiet - optymalizację, bilans, doradztwo, windykację, dostęp do kredytów i całe mnóstwo innych.

Gość gość
Biuro Rachunkowe Agnieszka Zdziejowska oferuje Państwu całe spectrum usług księgowych, a także kadrowo-płacowych. Naszym Klientom zapewniamy optymalne rozwiązania dostosowane do potrzeb. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie oraz profesjonalne.  Swoją ofertę kierujemy do różnych przedsiębiorców, małych i większych firm. Zajmujemy się również zaległościami podatkowymi.  W naszej ofercie znajdziecie m.in. : prowadzenie ksiąg handlowych, prowadzenie Ksiąg Przychodów i Rozchodów, prowadzenie ryczałtu ewidencjonowanego, księgowość dla stowarzyszeń i fundacji, usługi kadrowo-płacowe, pomoc w zakładaniu firm, rozliczenia roczne osób fizycznych. zapraszamy do współpracy, Biuro Rachunkowe Agnieszka Zdziejowska Al. W. Korfantego 195 pok. 18 40-153 Katowice Tel kom. 601 668 972  Tel/Fax 32 259 72 86 wew. 230  biuro@biurorachunkoweaz.pl

Gość gość
@gość - hmmmm, szczerze mówiąc chętnie bym poczytała faktyczne opinie klientów, a nie taką reklamę...... @martynarf - wygląda ciekawie, w wolnej chwili podejdę do oddziału u mnie w mieście. chętnie też poczytam opinie na temat innych biur. :)

Gość gość
Szczerze mówiąc ja nie wierzę za bardzo w taką zdalną księgowość… Ja od długiego czasu korzystam z usług księgowej stąd: http://www.plus.katowice.pl/. Nikt do tej pory nie zajmował się moją księgowością w tak rzetelny, porządny sposób. Nie muszę niczym się martwić. Wszystko jest zawsze zrobione w odpowiednim czasie i dokładnie. Poza tym ma przystępne ceny.

Gość alkala
pytanie do autorki - byłaś może w oddziale tego Tax Care? bo też szukam o nich informacji i oferty, na stronie nie mają szczegółowych info, i natknęłam się na ten post. jak wrażenia? jaki koszt?

Gość gość
ja byłam w oddziale w tym tygodniu i teraz się zastanawiam, bo warunki naprawdę niezłe, ceny, funkcjonalność itd. też. w żadnym innym biurze takich warunków mi nie zaproponowali.

Gość gość
a wiesz coś może na temat dostarczania dokumentów księgowej? trzeba osobiście podejść czy można przesłać pocztą / kurierem?

Gość gość
mozna kurierem :)

Gość gość
dokładnie, tak jak wyżej, można kurierem albo pocztą :) naprawdę ogromna wygoda, bo wszystko co związane z księgowością można załatwić online.

też mam biuro rachunkowe online business-tax i jestem bardzo zadowolona - dokumenty wysyłam pocztą, a jak księgowa ma wątpliwości to ze wszystkim dzwoni

Gość gość
Nie wiem, czy jest jakaś różnica między zdalną a nie.. Wydaje mi się, że jeżeli pracownicy są rzetelni i znają się na swojej robocie, to tak czy siak wszystko będzie wykonane prawidłowo. Ze swojej strony polecam opolskie biuro rachunkowe BUCHHALTER. Współpraca przebiega pomyślnie i nie mam żadnych powodów do narzekania:)

Gość gość
Ja chwalę sobie rozwiązanie jakim jest zdalna księgowość. Korzystam z pomocy firmy, która zajmuje się wszystkim. Jest to super rozwiązanie bo nie tylko prowadzą mi księgowość firmy ale też doradzają, pomagają w obniżeniu podatków. Możesz zadzwonić sobie do mojego konsultanta, wtedy dowiesz się wszystkiego, tutaj namiary 12 378 34 20

Gość gość
U mnie się sprawdza doskonale. Mam małe biuro więc zleciłam księgowość firmie business mind z Gdańska żeby oszczędzić trochę miejsca u siebie. Bardzo wygodne rozwiązanie, dostaję comiesięczne raporty więc mogę dodatkowo sprawdzać czy wszystko gra.

Gość gość
U mnie bez zarzutów, zlecam na zewnątrz firmie South Energy Partners wszystko co związane z księgowością i muszę przyznać, że trochę pieniędzy mnie to kosztuje ale biorąc pod uwagę to ile czasu oszczędzam to i tak jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
ja preferuję współpracę z normalnym biurem czy kancelarią, dlatego wybrałam ofertę http://kancelariastarowicz.pl/ bardzo dobrze obsługują moją firmę

Gość monikaaa_
Jeśli ktoś ma małą firmę, a zwłaszcza jak prowadzi jednoosobową działalność, to dobrym pomysłem jest samodzielne prowadzenie księgowości online, np. tu http://partner.wfirma.pl/ref/e9485e0873fe1aea0464bfaf548b40a7 . Jest tańsza niż usługi księgowej czy biura rachunkowego, więc można sporo zaoszczędzić.

U mnie idealnie sprawdza się oprogramowanie program finansowo-księgowy YUMA FK Plus http://www.yuma.pl/produkty/finanseksiegowosc. System ten idealnie dostosował się do specyfiki mojej działalności. Nie było żadnych błędów wewnątrz samego oprogramowania. Poza tym posiada wszystkie potrzebne funkcje i jest on zgody z ustawą o rachunkowości.

Gość lilaa2569
U mnie bardziej sprawdza się księgowość online. Pomyślałam o niej, gdy musiałam troszkę obniżyć wszystkie koszty. Trafiłam na https://wfirma.pl i po przetestowaniu wersji próbnej od razu się zdecydowałam. Polecam przede wszystkim tym osobom, które obawiają się zmiany, która wchodzi w styczniu 2018.

Gość gość
U nas księgowością w firmie zajmuje się http://kontolex.pl może z nimi spróbuj, bo to na prawdę bardzo dobra i rzetelna firma

Gość gość
Ja zgłosiłam się do biura biegłego rewidenta. Zależało mi na jak najlepszej jakości obsługi. Dlatego powierzyłam prowadzenie księgowości mojej firmy biegłemu rewidentowi. Polecam wam www.zkco.pl z Warszawy.

Gość Tobun

Jeśli jesteście na etapie poszukiwań najlepszej opcji w księgowości to polecam zwrócić uwagę na dodatkowe programy wspierające procesy m.in dodawania danych z faktur papierowych oraz rachunków do systemu księgowego online i tutaj zwróćcie uwagę na Invoice Digitizer który naprawdę daje radę również u nas. Nie mam zastrzeżeń do działania, poza tym sama firma działa sprawnie i zapewnia wsparcie od strony technicznej, ale też samych szkoleń abyście mogli efektywnie z nich skorzystać.