Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oto rzeczy, których nie lubię w Polsce.

Polecane posty

Gość gość

1) mamy niższy standard życia niż na zachodzie, w sensie u nas wiele rodzin utrzymuje się za śmieszne pieniądze 2) jesteśmy zdecydowanie bardziej zamknięci i zaściankowi, często słyszy się radykalne opinie o homoseksualiźmie, aborcji, rasizm też nie jest rzadkością 3) polski styl, niestety ale jeszcze wielu z nas Polaków z mojego punktu widzenia ma tragiczny gust. Nadal, masa dziewczyn ubiera się tandetnie, podobnie mężczyźni. 4) polacy niewiele podróżują, wielu z nas nie ma nawet takiej potrzeby żeby poznawać świat i inne kultury 5) poprzestajemy na małym, dla wielu z nas spełnieniem marzeń i ambicji jest praca w niemieckim supermarkecie, małe mieszkanie i wakacje nad morzem raz do roku Oczywiście to nie dotyczy wszystkich:) Myślę, że mimo wszystko jesteśmy fajnym krajem. Osobiście nigdy nie wstydzę się mówić, że jestem Polką. A Wy co o tym temacie sądzicie? Czego nie lubicie a co kochacie w Polsce? Pozdrawiam, Ola

Gość gość
wstydzę naszego obecnego rządu PO zawsze nieporadne

Gość gość
masz wyjatkowo malo problemow Olenko I niech tak pozostanie :)

Gość gość
Ja ja nie lubię ludzi, są chciwi, materialistyczni,fałszywi i tchorzliwi.

Gość gość
Ktoś się jeszcze wypowie?:)

Gość gość
Z Polski jestem dumny.Wstyd mi tylko za PO i Komorowskiego

Gość gość
1) mamy niższy standard życia niż na zachodzie, w sensie u nas wiele rodzin utrzymuje się za śmieszne pieniądze <<< mamy a zastanowiłaś się dlaczego mamy ? pewnie NIE bo i po co ...odpowiem krótko podziękuj rządowi PO i Polakom którzy tę hołotę popierają ! 2) jesteśmy zdecydowanie bardziej zamknięci i zaściankowi, często słyszy się radykalne opinie o homoseksualiźmie, aborcji, rasizm też nie jest rzadkością >>>> jeżeli dla Ciebie zaściankowość to tolerancja dla pedałów ciot transów itede to wybacz ..jesteś śmieszną istotą ulepioną na kształt ciemnogrodu z zachodu 3) polski styl, niestety ale jeszcze wielu z nas Polaków z mojego punktu widzenia ma tragiczny gust. Nadal, masa dziewczyn ubiera się tandetnie, podobnie mężczyźni. <<<<< zapraszam do Anglii,Niemiec,Norwegi,Holandii, Danii ogółem całej Skandynawii ...bezguście niechlujstwo smród i bieda ! choć tej ostatniej być nie powinno bo kasy tam ludziom aż tak nie brak :) 4) polacy niewiele podróżują, wielu z nas nie ma nawet takiej potrzeby żeby poznawać świat i inne kultury <<<<<<<< Polacy nie podróżują hmmm.. rozśmieszyłaś mnie i to bardzo :D Polacy mimo niskich zarobków podróżują prócz tego dobrze się ubierają mają cholernie dobry gust i wspaniałe domy oraz mieszkania w przeciwieństwie do krajów które wymieniłam powyżej :) 5) poprzestajemy na małym, dla wielu z nas spełnieniem marzeń i ambicji jest praca w niemieckim supermarkecie, małe mieszkanie i wakacje nad morzem raz do roku >>>>>>>>> ale tu to już się ubawiłam ogromnie :D :D :D Polacy i poprzestawanie na małym co nie co :D byłaś np. w DE ? w UK ? w USA ? w NL ? byłaś ? ale nie na wycieczce kilkudniowej :) żyłaś tam ? z tymi ludźmi ? poznałaś ich codzienne życie ? NIE ! tam to dopiero przykra codzienność ...praca ,spanie , jedzenie i sranie kochanieńka :) OK ok ok ...dwa razy w roku urlop hahahahah i koniec życia ! przez 365 dni w roku ! Oczywiście to nie dotyczy wszystkichusmiech.gif Myślę, że mimo wszystko jesteśmy fajnym krajem. Osobiście nigdy nie wstydzę się mówić, że jestem Polką. A Wy co o tym temacie sądzicie? Czego nie lubicie a co kochacie w Polsce? Pozdrawiam, Ola <<<<<<<<< posmakowałam "chleba " już w kilku krajach i co dzień modlę się tylko o jedno ...aby Polacy NIGDY ale to NIGDY ! Nie zmienili się na modłę tych narodów ! Tam to dopiero jest wegetacja ! mimo zarobków i możliwości pozyskania pracy ! pozdrawiam Edyta

Gość gość
No tacy na przykład Francuzi pokazują nam jak się kończy otwarte, nie-zaściankowe, tolerancyjne i lewackie społeczeństwo.

Gość gość
gość dziś - Edyta BRAWO !!! taka prawda w PL wstyd za rządzących POowców którzy robią z Polaków NĘDZARZY temat pierwszy z brzegu: tzw. "Program naprawczy dla kopalń" w wydaniu E. Kopacz = ok. 50 tys ludzi wyrzucić na bruk czyli zamknięcie tylko 4 kopalń i uzależnienie gospodarki energetycznej od rusków - mądre TO to ? - WSTYD PANI KOPACZ, WSTYD !

Gość gość
Słuchaj, właśnie w tym sęk, że na codzień mieszkam w Holandii. Przeprowadziłam się tutaj na 4letnie studia. Przez całe moje życie, od dzieciństwa, dużo wyjeżdżałam, większość wyjazdów to rzeczywiście były wycieczki krajoznawcze i relaksacyjne ale nigdy nie kończyły się na ogrodzeniu hotelowym. Tak jak mówiłam, to są moje spostrzeżenia. I tak, nie mam nic przeciwko homoseksualizmowi. To tylko ludzie o innej orientacji seksualnej niż większość społeczeństwa, czemu miałabym ich z tego powodu nie lubić? We wszystkich krajach o których mówiłaś, miałam okazję być, poznać ludzi itd. i mam wrażenie, że oni w wielu przypadkach ciekawiej spędzają czas od naszego przeciętnego rodaka. Dużo częściej rozwijają siebie i co mi najbardziej zaimponowało to to, że w wielu przypadkach są większymi optymistami niż my. Znam mężczyznę (amerykanin), który w wieku 34 lat rozpoczął studia prawnicze i teraz jest prawnikiem (wcześniej pracował w biznesie).... Wiem, że to generalizowanie ale tak to odczuwam:)

Gość gość
a tak wstyd dla Kopacz ,dla Tuska który mimo iż opuścił szeregi złodziei nadal bruździ machluje i sprzedaje Polskę kawałek po kawałku ..tylko czy ci ludzie się wstydzą ? Nieee , oni się nie wstydzą ! Oni doskonale wiedzą co robią ! Sprzedają nasz kraj ! Sprzedają nasze firmy ,marki naszych firm znanych Nam Polakom od dziecka ! Niszczą nasz przemysł ! Dobiorą się też do naszych Lasów pięknych wspaniałych pełnych grzybów jagód zwierząt ! Nie będziemy mogli My Polacy chodzić po naszych lasach bo na każdym jego rogu będzie stało VERBOTEN! Czy wy Polacy rozumiecie co oni chcą zrobić z naszą ojczyzną ?! Czy większość z Was nie rozumie ,że jeszcze parę lat i Polski już nie będzie ! Czas się obudzić ! Podnieść dupska z kanap i wyjść na ulice zrobić drugi Majdan , bo ja chcę żyć w takiej Polsce jaką znam jaka jest jedyna i nie powtarzalna ! Nie chcę żyć w Polsce stworzonej na modłę zachodu...nudnej, zepsutej bez zasad w dodatku biednej bo tak ograbionej przez PO!

Gość gość
gość dziś to tylko złudzenie :) to tak jak z obiegowymi opiniami tyczącymi np. tolerancyjności Niemców w stosunku do emigrantów czy wszelakich odmienności seksualnych, czy także Holendrów :) Czasami gdy czytam podobne wypowiedzi zastanawiam się kto je pisze ? Dzieci kwiatów ? Wiecznie radośni bo naćpani :) Geje ? Którym wiadomo nie od dzisiaj nie lekko w obcowaniu z codziennością ? Czy może lekkoduchy którym banan z buzi na co dzień nie schodzi , takim powszechnie wiadomo ,że wszystko dookoła wydaje się super i cacy :) Do momentu gdy normalne życie codzienne zapuka do drzwi i naprostuje te rajskie opowieści rodem z demokratycznego zachodu , nie mające nic wspólnego z rzeczywistością :)

Gość Myrevin
1) mamy niższy standard życia niż na zachodzie, w sensie u nas wiele rodzin utrzymuje się za śmieszne pieniądze X Lata komunistycznej gospodarki, to co zostało, zostało rozkradzione przez rózne sitwy postkomunistyczne. Fozz okradli naród z milionów dewiz. Itp itd. I 2) jesteśmy zdecydowanie bardziej zamknięci i zaściankowi, często słyszy się radykalne opinie o homoseksualiźmie, aborcji, rasizm też nie jest rzadkością x To akurat ciężko by było przeprowadzić taki dowód. Bardziej zaściankowi od kogo? Gdzie w europie gej jest prezydentem miasta? I 3) polski styl, niestety ale jeszcze wielu z nas Polaków z mojego punktu widzenia ma tragiczny gust. Nadal, masa dziewczyn ubiera się tandetnie, podobnie mężczyźni. x Patrz punkt pierwszy, tandetne zarobki.. to i taki styl. I 4) polacy niewiele podróżują, wielu z nas nie ma nawet takiej potrzeby żeby poznawać świat i inne kultury I Punkt pierwszy po raz drugi. x 5) poprzestajemy na małym, dla wielu z nas spełnieniem marzeń i ambicji jest praca w niemieckim supermarkecie, małe mieszkanie i wakacje nad morzem raz do roku X Takie ambicje jakie możliwości.

Gość gość
gorszych sitw od obecnych nawet za komuny nie było ! a skoro o warunkach to uważam iż Polacy doskonale sobie radzą właśnie na te warunki jakie mają , wielu obywateli państw zachodu mogą tylko pomarzyć o tym co osiągają Polacy ! jak się nosa nie wyściurza poza własny kraj nie należy pisać w superlatywach o ludziach żyjących na zachodzie ! bo życie z dnia na dzień to nie żaden raj ani zachód!