Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna Del Rey

Mama zabrania mi się ubierać na biało.

Polecane posty

Gość Anna Del Rey

To znaczy nie tyle, że zabrania, ale po prostu się wkurza, jak kupuję sobie białe rzeczy i chodzę ubrana ciągle na biało. Mam 14 lat, jestem fanką Lany Del Rey. Biały to jej ulubiony kolor i odkąd zaczęłam jej słuchać, to też go pokochałam, wcześniej raczej nie miałam ulubionego koloru, jeżeli chodzi o ubieranie się. Ostatnio kupuję praktycznie tylko białe rzeczy i moja mama mówi, że wyglądam jak głupia i żebym zaczęła ubierać się "normalnie". Ja nie rozumiem, przecież nie chodzę ubrana cała na biało, mam też różne kolorowe dodatki, chociaż biały zawsze przeważa. Niedługo mamy wesele w rodzinie i widziałam w sklepie piękną białą sukienkę, podobną jak ma Lana, a moja mama powiedziała, że kategorycznie nie, nie pójdę na wesele w białej sukience, że to idiotycznie wygląda, że albo idę w innym kolorze, albo nie pójdę na wesele wcale. :/ Gdybym ubierała się cała na czarno, to rozumiem, że by się wkurzała, bo to różnie z tym bywa, ale co jest złego w ubieraniu się na biało? :/ I jak mam przekonać mamę, żeby pozwoliła mi iść w tej sukience na wesele? :(

Gość gość
Gość nie ubiera białej sukienki na cudzy ślub. To byłby nietakt ze strony gościa, tak jak byłoby nietaktem przyjść na czyjś pogrzeb ubraną na biało :-) (w sumie komicznie ale konwencje społeczne...) Masz dopiero 14 lat więc nie widzę powodu aby krytykować "białość" na co dzień, no chyba że matka pierze wszystkie Twoje ciuchy :-)

Gość gość
Też nie widzę problemu żeby chodzić codziennie na biało (no, jedyny problem, że jak się zbrudzi to od razu widać) ale iść na wesele w białej sukience? Ty tak serio?

Gość gość
Gdybys wiedziała ze lana del rey ma wyprany mózg, i jest spiewającą marionetka to byś juz jej nie słuchała :P

Gość gość
lana del rey nawet wygląda jak kukła :D Ale to chyba najgorszy przypadek "produktu" - ciekawa jestem czy ona żyje na prawdę czy ma przełącznik gdzieś z tyłu. Straszne jak za sprawą pieniędzy można z brzydkiego "nikogo" zrobić wielką gwiazdę. Wystarczy kupić wygląd, producentów, tekściarzy, muzyków, specjalistów od wizerunku, stylistów i cholera wie kogo jeszcze. Nawet śpiewać nie musi potrafić

Gość gość
Biala sukienka jest zarezerwowana dla PANNY MLODEJ. Jest tyle roznych kolorow a ty musisz na czyis slub isc w bieli... Nie zachowuj sie jak dziecko

Gość alakoalaaaaaa
Biały na co dzień ok, też lubię, o tak na przykład: http://kimkim.pl/article/1522 Ale na czyjś ślub? Nigdy w życiu! Sama chyba wpadłabym w szał, gdyby któraś z pań na moim weselu była w białej sukience.

Uważam, ze to wspaniale ze ubierasz się na biało. Biel to niewinność i kiedy będziesz się ubierać na biało?? jak będziesz miała 70lat? Powiedz mamie ze to bardzo trendy kolor i pokaz jej stylizacje na street style. A może jak zobaczy jakie można stworzyć cudeńka to zmieni zdanie . A może nawet sobie cos kupi: http://www.ktoconosi.pl/trendy/biel-na-street-style-elisabetta-franchi-escada-dry-lake-s-t-emile-boss-passport/