Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

9 tydzień ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem tu nowa, mam nadzieję, że dodaje post w odpowiednim miejscu, nigdy wcześniej nie pisałam na żadnym forum więc prosze o wyrozumiałość ;) byłam dziś u ginekologa, podejrzewałam ciąże i lekarz potwierdził :) zrobił mi cytologie za dwa tyg zrobi mi resztę badań, na usg wszystko było ok w sumie dużo nie powiedział, tylko że ciąża żywa, i trzeba czekać, serduszko bije, nie powiedział ile uderzeń ma, nei wiem czy w ogóle może to określić w tym czasie? płód ma 1cm i 69 mm, czy to odpowiednia wielkość ? ciąże podejrzewam od 4 tygodni od tego czasu zrezygnowałam ze wszystkiego, dbam o siebie jak powinnam, martwie się bo początek ciąży jak większość kobiet żyłam normalnie, był okazjonalnie alkohol, martwię się czy nie zaszkodzi to niczemu, i czy wielkość płodu jest normalna? proszę o jakieś rady mamy, przyszłe mamy, czy osoby które mają pojęcie :( pozdrawiam

Ja dowiedziałam się o ciąży w 6 tygodniu, a dwa tygodnie wcześniej pocieszałam przyjaciółkę i wypiłyśmy dużo alkoholu...strasznie się przestraszyłam że coś może być nie tak, ale wszystko było w porządku, nic się nie stało. Także Ty też się nie martw na zapas tylko się ciesz bo hormon szczęścia dziecku jest bardzo potrzebny.

Gość gość
Hej. Nie martw sie. Wszystko w porzadku. Bierz kwas foliowy i sie relaksuj :) W pierwszych tygodniach zarodek nie ma polaczenia z matka i alkohol na pewno nie zaszkodzil Teraz dbaj o siebie, trzymam kciuki !

Gość gość
czytałam artykuł o rozwijaniu się ciąży, w 9 tyg płód powinien mieć 2.5 cm, przeraziłam się że moje jest prawie o cm mniejsze, ale walnełam sie na podaniu ostatniej miesiączki była ona pół tyg później, więc zaraz przeszper w internecie, no niby na 8 tydz jest wszystko w porzadku, to moja pierwsza ciąża i bardzo sie martwie, nie była planowana, raz w roku zdarzał mi się miesiąc bez krwawienia gdy nie współżyłam, ale czytałam że jest to normalne, że się zdarza. wiadomo że pierwsze tygodnie są najważniejsze, i człowiek bierze w głowę czy nie zorbił nic co mogłoby zaszkodzić. dziękuje dziewczyny za odpowiedź, ulżyło mi :)

Gość gość
czytałam artykuł o rozwijaniu się ciąży, w 9 tyg płód powinien mieć 2.5 cm, przeraziłam się że moje jest prawie o cm mniejsze, ale walnełam sie na podaniu ostatniej miesiączki była ona pół tyg później, więc zaraz przeszper w internecie, no niby na 8 tydz jest wszystko w porzadku, to moja pierwsza ciąża i bardzo sie martwie, nie była planowana, raz w roku zdarzał mi się miesiąc bez krwawienia gdy nie współżyłam, ale czytałam że jest to normalne, że się zdarza. wiadomo że pierwsze tygodnie są najważniejsze, i człowiek bierze w głowę czy nie zorbił nic co mogłoby zaszkodzić. dziękuje dziewczyny za odpowiedź, ulżyło mi :)

Gość gość
W 3-6 tyg formuje się twarz, jeśli zaszalałaś piłaś, paliłaś to jest ryzyko rizszczepu wargi i podniebienia. Moja koleżanka wiedziała, że jest w ciąży zrobiła test i mówiła nic się nie stanie to tylko zarodek. Piła piwko i jarała pety. W 20 tyg. dowiedziała się o rozszczepie wargi swojej córeczki. Więc nie lekcewaź mimo że to początki to jednak bardzo ważne.

Gość gość
to był początek, dwa trzy tyg po spodziewanej miesiączki, teraz dbam o siebie zrezygnowałam ze wszystkiego, zdrowie dzidzi jest najważniejsze,

Gość gość
ciąża i macierzyństwo to piękne etapy w życiu kobiety. Pamiętaj o regularnych wizytach u ginekologa, badaniach i odpowiednim stylu życia. Prawidłowa i zdrowa dieta bogata w witaminy, oraz odpoczynek, dużo snu to podstawa. Pamiętaj że musisz jest dla dwojga, dla ciebie i dla dziecka. Jak byłam w ciąży to też dbałam o siebie i chodziłam na badania do doktor ginekolog położnik Anny Kluz Kowal http://gabinetginekologicznybialystok.pl/ z gabinetu w Białymstoku.

Gość gość
Nie martw sie ja jestem.24 tydzien ciazy. I od poczatku moja mala jest zamala o 2 /3 tygodnie ,mala sie rozwija dobrze. Mimo ze jest za mala

Gość gość
Jak jest caly czas za mala to pewnie karzelek bedzie...nic lekarz nie mowil?