Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przedszkolak popoludniu.jak wyglada wasz dzien?

Polecane posty

Gość gość

Przyznaje-jestem niezaradna. W zeszlym roku dziecko poszlo do przedszkola ja nie pracowałam.gdy dziecko było w przedszkolu posprzątałam poprawiam gotowałam i po południu miałam bardzo dużo wolnego czasu dla siebie i dla dziecka.niedawno wróciłam do pracy i nie potrafię się odnaleźć . pracuje do piętnastej przed szesnastą jesteśmy w domu obiad sprzątnięcie ogarnięcie już jest wieczór.nie mam czasu dla siebie a nie dla dziecka.jak u was wygląda dzień z przedszkolakiem popołudniu?

Gość gość
ja pracuje do 16tej, w domu jestesmy pol godz pozniej, o ile nie musimy zrobic zakupow. Przyjezdzam, robie obiad, sprzatam, piore, prasuje i jest juz przed 7-kapiel i do spania. Od 21 jak syn spi mam te godzine dla siebie, ide spac kolo 22. Czas dla dziecka? Z doskoku. Nadrabiam w weekendy. Nie wyczaruje dodatkowej godziny, jedynie ksiazki dluzej czytamy przed snem

Gość gość
No tak wygląda codzienne życie w normalnym domu. Ja tez pracuje do 15 o 15:30 jestem z córką w domu. Obiad, jakieś ogarnięcie chaty, wstawiam obiad na dzień następny, przygotowuje ciuchy dla siebie i dziecka na dzień kolejny. Trochę się pobawimy albo idziemy na spacer. Zaraz jest 19, kolacja. Kiedy córka sama je kolacje i ogląda dobranocke to mam 45 minut i wtedy ćwiczę. Potem kąpiel córki i o 20:30 czytanie. Szybko zasypia. Potem moje zabiegi pielęgnacyjne i jest po 21. Właśnie siedzę z maseczka, pije winko, zupka się gotuje a ja oglądam coś tam. Po 22 lulu bo wstaje o 5:30. Życie. Ale u każdego tak jest kto pracuje. To i tak praca do 15 to luksus bo ma się jeszcze chwile po pracy. A jak kończą o 17 czy 18 to już nic nie zrobisz.

Gość fffewfew
Wracamy o szesnastej, córa i ja, mąż w porze podobnej. Jeśli jemu się chce, to gotuje, jeśli nie, to wychodząc z założenia że dziecko jadło w przedszkolu a my jesteśmy dorośli więc już nie rośniemy i możemy siebie olać, olewamy sprawę. Nikt nie sprząta bo jesteśmy zmęczeni. Nic się nie pyrkoli, może jutro najdzie nas wena twórcza a jak nie, to j.w. A, pranie zrobiła pralka. Właśnie się zbieram żeby powiesić.

Gość gość
Jak ktos wraca do domu to 16 to i tak ma dobrze.Jest jeszcze mnóstwo czasu na ogarniecie wszystkiego i dzieci.