Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1301

Jak przekonać do siebie osobę zamknięta w sobie?

Polecane posty

Gość gość1301

Dla znajomych ta osoba jest otwarta, przyjazna dla obcych bardzo zamknięta w sobie.j Jak stać się przyjacielem takiej osoby?

Gość gość
a w jakim celu ci zależy na tej osobie, gdzie się widujecie?

Gość gość
Spytaj się je/-j/-go znajomych.

Gość gość
Są osoby, które lubią być otoczone całym wianuszkiem pseudo przyjaciół i pseudo znajomych, można to dostrzec na portalach społecznościowych ,inne mają to gdzieś, znajomych dobierają sobie według własnych jakichś tam kryteriów: poczucie humoru,zainteresowania,wiek itp,może tak być ,że nigdy nie znajdziesz wspólnego języka z tą osobą lub odwrotnie.

Gość gość1301
Widujemy się w pracy... podoba mi się, ale czuję że z jakiś powodów boi się otworzyć przede mną zresztą nie tylko przede mną ogólnie przed obcymi ludźmi. Jestem dobrym człowiekiem nie chce nikogo skrzywdzić.

Gość gość
W pytaniu zawarta odpowiedź , właśnie stać się jej przyjacielem . Wtedy się zbliżysz , tylko jeżeli zależy ci na czymś więcej to uważaj z tą przyjaźnią :)

Gość gość
Zamknięta w sobie? Dal mnie to taka osoba jest mądra.

Gość gość1301
Ja nie twierdze, że jest głupia wręcz przeciwnie, ale chce się zbliżyć do niej. Nawet jeśli ma być to na stopie koleżeńskiej wolę to i byc blisko niż byc obcym i byc daleko.

Gość gość
Cenie takich ludzi wrażliwych, są najbardziej wartościowi w tym popieprzonym świecie. Mają swój świat i własne kredki

Gość gość1301
gość dziś Tak tylko jak się stać tym przyjacielem? Ona nie dopuszcza do siebie nikogo spoza swojego grona.

Gość gość1301
gość dziś Uwierz mi ja też cenię takich ludzi

Gość gość
O człowieku, Ty nawet nie wiesz jak taki człowiek ma rozwinięty zmysł obserwacji. Skąd wiesz że już Cię nie przejrzał?

Gość gość1301
Bo czasami czuję, że się otwiera. Już częściej się uśmiecha do mnie, już nie unika tak kontaktu wzrokowego.

Gość gość
Tacy ludzie są zazwyczaj wrażliwi i boją się, że ktoś ich wykorzysta i porzuci.

Gość gość
O czym rozmawiacie, skoro twierdzisz że się otwiera?

Gość gość
Ja taka jestem i można myśleć, że minie zależy na znajomości ale w rzeczywistości tak nie jest. Muszę lepiej kogoś poznać.

Gość gość92
Ja równiez nie uważam by w pracy otwierać się z każdą pracującą tam osobą są dni że zartuje się śmieje lecz żako opowiadam o uczuciach co u mnie nie tak. Każdy kto mnie poznał wie kiedy coś mi jest i trapi bo nic wtedy nie mowie i nie zartuje tylko mowa na temat pracy zawodowej a przeważnie zabieram się za porządki i odreagowywuje ból i utrapienie

Gość gość
Jak? Najpierw Ty po kawałku pokazuj jej siebie. Jestem osobą powściągliwą i nieufną, i sama ostrożnie dobieram sobie przyjaciół/znajomych. Przyjaźń to dla mnie duże słowo i wiele znaczy. I byli już tacy co próbowali dotrzeć do mnie - namęczyli się, nie powiem. Ale osiągnęli to właśnie w taki sposób - cierpliwie zbliżali się uśmiechem, szczerością, tym że byli prawdziwi w swoim zachowaniu. Kiedy widziałam, że mogę im ufać, odwzajemniałam się tym samym i później relacja sama powstaje, jeśli ludzie potrafią się porozumieć. I to prawda, bardzo boję się zranienia, odrzucenia, bo nieraz już przekonałam się jak niewiele dla innych znaczą słowa: "przyjaźń" lub "miłość". I tak, jestem doskonałą obserwatorką - czasami mam wrażenie, że przejrzałam człowieka, jeszcze zanim go poznam i bardzo często nie mylę się w tej swojej "ocenie".

Gość gość
autor czy autorka?

Gość gość92
Dokładnie jak mówisz teraz ludzie żywią się twoimi błędami, niepowodzeniami mimo iż na codzień udają miłych uprzejmy dobrych ala ' przyjaciół. W pracy mam kolezanke-znajomą która bardzo zawsze interesuję się twoim życiem problemami tylko że później zebrane dane wykorzystuje przeciwko tobie.

Gość gość1301
Będę jutro... kontynuujcie wątek. Nie wiem o czym z nią rozmawiac aby nie wydać się wścibskim i jej nie spłoszyć. Pomóżcie zależy mi na niej.

Gość gość
A do tej pory o czym gadaliscie?

Gość gość92
Może podaj chociaż pierwsza literę imienia ;)))

Gość gość
Litera Z

Gość gość1301
Ja z Zorro

Gość gość
co znaczy z Zorro?

Gość gość1301
O czym rozmawialiśmy, a no delikatnie pytałem co tam słychać, jak tam sylwester minął, gdzie była, jak się bawiła itp. Nie wiem jakie pytania mogę teraz poruszyć aby nie wyjść na pana ciekawskiego i zbytnio nie ingerować w życie osobiste. Ona bardzo łatwo się płoszy jest lepiej niż było jednak dalej są momenty, że raz jest ok raz nie.

Gość gość
A o co chciałbyś ją zapytać?

Gość gość
A może Ty jej się też podobasz i dlatego przy Tobie też się tak asekuruje? Wiesz, trudno ocenić, bo nie znam Waszej relacji, ale jeśli jest nieśmiała czy ostrożna, to jeśli ktoś jej się podoba może uważać 2 x bardziej i nie dawać tego po sobie znać. W końcu takie uczucia mogą zmienić się w coś więcej niż przyjaźń. Dla takich osób to wiele znaczy, boją się, że ktoś je oszuka, zrani.