Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do mam chłopców

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Mam chłopczyka. Jestem szczęśliwą mamą i od dawna uczę załatawiania się mojego małego mężczyzny bez nocnika, normalnie do ubikacji i na stojaka oczywiście. Zdarza nam się również robić siku na dworze, np. w drodze do przedszkola. W tym moje pytanie: Czy przytrzymujecie małemu siusiaczka podczas siusiania? Bo kilka osób mi zwróciło uwagę, że nie należy tak robić i teraz mam wątpliwości... Doradzcie dziewczyny ;)

Gość gość
nie przytrzymywalam od samego poczatku aly probowal robic to sam, czasem wokol po sikaniu bylo mokro wiadomo jednak nie, do czasu kiedy nie potrafil robil na nocnik

Gość gość
ja raz przytrzymalam a pozniej juz sam to robil

Gość gość
Pierwszych kilka razy trzymałam mu siusiaka z tego względu, że nie był przekonany do tego aby sikać na stojąco (w domu miał specjalną deseczkę na sedes i robił siku siedząc). Później kiedy już wkońcu zechciał sam to załatwiać to musiałam mu parę razy podtrzymać siusiaka bo co z tego, że go trzymał, jak kierował go w dół tak, że prawie nasiusiał sobie w buty i spodnie ;) Mimo wszystko szybko zalapał o co chodzi i teraz radzi sobie sam.

Gość gość
ja nie pomagam .

Gość gość
ja przytrzymywalam. Dlaczego mialabym mu nie pomagac? Co innego z np 5latkiem, ale dwulatek? Teraz syn ma 3,5roku i juz sobie od dawna sam radzi, potrafi nawet trafic do szklanki stojacej na podlodze i nic nie obsikac, o czym ostatnio niestety przekonalam sie na wlasne oczy :D