Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jajecznica dla 8 miesiecznego dziecka??

Polecane posty

Gość gość

Czy dajecie swoim maluchom? taka z jednego wiejskiego jajka bez przypraw oczywiscie? Wogole co jedza wasze dzieci oprocz mleka , obiadków gotowanych przez was lub słoiczkow i kaszek? chodzi mi o takie "dorosłe" jedzenie :)

Gość gość
żółtko możesz dawac ale nie białko, białko po roczku bo uczula. mozesz zrobić taką jajecznicę z żółtek na parze albo np ugotować jajko na miękko i dać łyżeczką samo żółtko pół-płynne - mój takie uwielbia.

Gość gość
Żółtko juz daje do zupek od miesiaca a z tym białkiem nie uwazacie ,ze to przesada z tym całym uczulaniem?

Gość gość
ja dodaje całe pół jajka do papek, nic się nie dzieje; schematy żywienia ciągle się zmieniają - najważniejsze jak dziecko reaguje po nowościach; mój maluch też ma 8 mscy i podaje mu kisielek na bazie dżemów własnej roboty lub soku, można zrobić budyń na żółtku, zmiksowaną soczewicę (jako jeden cały posiłek), kawałek banana lub jakiegoś owocu żeby potrzymał w rączce, chrupkę kukurydzianą zwykłą

Gość gość
Budyń na żółtku? możesz opisac jak to robisz? bo nie rozumiem :p

Gość gość
"po roczku", "kisielek" "rączce" dobrze się czujecie?

Gość gość
ja próbowałam ten budyń na żółtku i mi tak śmierdziało surowym jajem że wywaliłam

Gość gość
Kaszke manne gotuje na mleku krowim to czemu budyn mam robic na zółtku? To daje ktos tą jajecznice dziecku czy nie?

Gość gość
moja cora w tym wieku jadla bulke z maslem i szynka,ser zolty,jajko w kazdej postaci,chrupki kukurydziane,budyn na mm,pomidorka bez skóry,zupe ogorkowa bez skory. Owoce,warzywa prawie wszystkie,musli z owocmi i jogurtem.Nie cackajcie sie tak z dziecmi,bo pozniej jesc wam nie beda chcialy nic normalnego. Bo ato brzuszek boli,bo za duzo chemii. A jak jecie kijowe zarcie i pozniej mleko z cycka dajecie to jest ok?? i nie martwi was ta chemia ktora jest w mleku matki jaki i w mm?? ale marchewka z bazaru juz tak??

Gość gość
Zalecenia się zmieniły i teraz się daje się od razu cale jajko, wtedy kiedy wprowadzalo ssię zoltko

Gość gość
12:46 I takie podejsci mi sie podoba :) autorka

Gość gość
do autorki 12:50 Dziekuje. rob jak uwazasz,znasz swoje dziecko najelepiej,wiesz jak reaguje na nowosci i nie patrz na opinie innych. Pozdrawiam

Gość gość
Ja dawałam dzieciom jajecznicę od 6 msc. Wg mnie lepiej karmiły nas nasze mamy i babcie niż my karmimy nasze dzieci.

Gość gość
Tu autorka , jutro dam małej jajecznice i koniec kropka :) chciałabym ugotowac jej ogórkową ale niewiem jak moze podpowiecie ? ;)

Gość gość
ja daje jajecznice z 1 jaja - tyle, że robioną bez tluszczu. Staram się tak gotować, żeby specjalnie nie trzeba było osobno robić - dziś np łosoś na parze, ryż, fasolka i marchewka z groszkiem. Do tego własne zasłoiczkwane jagody no i jekaś zupka warzywna. potem pewnie dam banana lub jabłko, albo owoce z jakiegoś kompotu (póki co wszystko wcina i ma się dobrze). Czasem daję mu chleba poszarpanego na mniejsze kawałki - jak muszę coś zrobić a marudzi. Wtedy zajmuje się zbieraniem kawałków a ja mam kilka min. na ogarnięcie tego, co robię. Czego nie daję? miodu, surowych truskawek (choć głownie dlatego, że o nie ciężko teraz) no i żadnych przetworzonych s**tów z ulepszaczami. z mięs na razie jadł czikena, indyka, perliczkę i królika.

Gość gość
Co z tą ogórką?

Gość gość
Moja corka w tym wieku dostawala kanapki z szynka, serkiem, jogurt pitny, budynie, jajecznice tez-z calego jajka na masle. Uczulen brak.

Gość gość
Moja ma 7 miesięcy i daje jej jajko w innej postaci niż Wy-gotuję na twardo a potem miksuję blenderem z gotowaną marchewką i wodą przegotowaną tak aby powstała papka.

Gość Wesoła Mama
Moja córa woli omlet, kroje jej w paski bierze w łape i wcina z dorosłego jedzenia je wiekszosc, ale jak najmniej przetworzone i bez dodatkowego cukru i soli, inne przyprawy jak najbardziej:) No jasne ze grzybów nie daje itp córka ma 10 miesięcy

Gość gość
Mojego wysypało po całym jajku, więc wróciłam do samego żółtka. Za miesiąc znowu spróbuję.

Gość gość
Mój synek jak miał 8mc to dostawał samo żółtko ale dośc szybko zaczełam dawac całe jajko. Robiłam na parze i dostawał do tego bułke z masłem :)

Gość gość
Ja się nie bawiłam w żółtko białko. Dziecko jadło normalnie i nie miało i nie ma żadnych alergii. Alergie się biorą właśnie z takiego podejścia jak wy tu opisujecie.

Gość gość
wedlug nowych zasad mozna dawac od razu cale jajo

Gość wifigdańsk
ja mojej nigdy nei dawałam słoiczkow bo najzwyczajniej w swiecie nie chciala nic z tego jesc (jak juz kupiłam to ja musialam to zjadac) pomału wprowadzalam "dorosłe jedzenie" ale TYLKO I WYŁĄCZNIE baaardzo zdrowe:) a zupa ogórkowa jak najbardziej,w koncu gotowana włoszczyzna jest jaknajbardziej wskazana, trochę piersi z kurczaka czy cielęcinki jako miesko i naprawde wychodzi bardzo zdrowa zupa.

Gość gość
Ja dakam bialko i bylo ok, bardziej mose niebezpieczne dla malego brzucha mose byc to, ze jest smazone