Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

A jednak tabletki "po" bez recepty tez w PL

Polecane posty

Gość gość

Wow, tabletki "po" elleOne beda dostepne bez recepty tez w Polsce. No brawo, nareszcie jakis postep!

i dobrze. aborcja tez powinna byc legalna kazda powinna miec prawo wyboru czy chce czy nie

Gość gość
Ta jasne :O nie wiesz kretynko co to jest proces legislacyjny? :O

Gość gość
ja dopiero nagłowek na wyborczej ogarnęłam.serio cały proces musi przejść? niby rząd ma wiekszość, ale pewnie w po jakieś katognidy siedzą. i bynajmniej ja nei jestem by te pigułki ot tak se łykać, ale będe mega zadowolona, że coś się zmieni :)

Gość gość
Katabasy na to nie pozwola...

Gość gość
Dziś zadzwoniliśmy do Ministerstwa Zdrowia, by dowiedzieć się, jaka będzie ostateczna decyzja resortu w tej sprawie. Rzecznik ministerstwa, Krzysztof Bąk powiedział nam: - Tabletka "dzień po" będzie w Polsce bez recepty. Taką decyzję podjęła Komisja Europejska, więc my musimy się do tego dostosować. Od kiedy bez recepty będzie można kupić pigułkę? Resort zdrowia musi teraz przekazać informację Naczelnej Izbie Aptekarskiej i Urzędowi Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych. Rzecznik Naczelnej Izby Aptekarskiej Eugeniusz Jarosik zwraca uwagę, że od decyzji do jej wykonania droga nie jest krótka. - Najpierw hurtownie, jeśli same nie mają leku, muszą zaopatrzyć się u producenta, a dopiero potem konkretne apteki będą mogły go zamówić - tłumaczy nam.