Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 725

Aktywność dziecka przed porodem

Polecane posty

Gość 725

Jestem w 39 tygodniu ciąży. Czy przed samym porodem zmienia się jakoś aktywność dziecka, rusza się bardziej albo może w ogóle? Jak to było u was?

Gość gość
Przeważnie mniej się rusza, bo zmniejsza się ilość wód płodowych, poza tym dziecko ma coraz mniej miejsca. Zmniejszenie ruchów od takich aktywnych do lekkiego przesuwania można odczuć z dnia na dzień. Mój gin kazał mi liczyć ruchy dziecka przez godzinę, ale nie jak chodzę, tylko w trakcie leżenia- 3 razy dziennie przez 1 godzinę. Kładłam się, kładłam rękę na brzuchu i liczyłam ruchy do 10. I to wystarczyło- mój niepokój się zmniejszał:). Podobno norma to 10 ruchów/ godzinę.

Gość mamoza22222
A co ma odejscie wod wspolnego z aktywnoscia dziecka? Nawet przy odejsciu wod czuc jak dziecko miedzy skurczami potrafi sie ruszac. Pamietam ze jak mialam dosc mocne skurcze to maluch potrafil pupe wypinac ;p az polozna sie z tego smiala za drugim razem po odejsciu wod tuz przed zmiana pozycji i samym porodem czulam jak dziecko kopie nozkami. Generalnie w obu przypadkach bylam zaskoczona takze nie da sie przewidziec porodu p*******ch bo dziecko jest juz na tyle duze ze nie ma miejsca szalec wiec raczej stale sie czuje slabe ruchy