Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje menu na imprezke wieczorną w domu do oceny

Polecane posty

Gość gość

czy byłybyście zadowolone z takiego menu na spędzenie wieczoru u koleżanki w domu ? czy coś zlikwidować albo wymienić na coś innego jak oceniacie ? przystawki - jajka gotowane podane z wędzonym łososiem, papryczką i szczypiorkiem zimne nóżki drobiowe koreczki-ser pleśniowy w ziołach , winogrono, oliwka sałatka makaronowa z serem feta dynia na słodko, ogóreczki, patisony talerzyk wędlin i chleb w koszyczku danie na ciepło- małe talarki filety drobiowe pieczone + kotleciki mielone z pieczarką podane w pieczarkach do tego kromki bagietki podgrzane w piekarniku z masłem czosnkowym na słodko - tort czekoladowy wlasnej roboty, mandarynki, winogrona

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie za dużo tego? To jest menu na dwie osoby?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie, na 8 osób

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jesteście les?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mesianka
usunęłabym zimne nóżki, chyba, ze dodajesz do nich jakieś fajne warzywka i ładnie na koniec się zaprezentowałyby. (sorry za stylistykę;)) i co do sałatki makaronowej z fetą- ja robię taką z mixem sałat zamiast makaronu.Do tego smażony kurczak w przyprawie gyros, czarne oliwki, papryka i sosik czosnkowy, pycha. Swoją drogą-chyba niezła z Ciebie kucharka...;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a po co jajka? każdy facet ma swoje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmesianka
jak już robisz te kotleciki z pieczarkami to na pewno zostanie Ci pieczarek, więc dorób trochę jajek faszerowanych startymi pieczarkami-pyszne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
na przystawkę najlepszy tatar

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
7/10

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Papryczka, ogóreczki, koszyczek,kotleciki...co to kurde jest ?? przyjątko w przedszkolku ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to sa osoby które nie przepadają za staropolską kuchnią typu bigos, zimne nóżki będą, pięknie wyglądają, warzywka, na wierzchu marchewka, pietruszka , małe kubeczkowe porcje, nie zrezygnuje z nich , moje danie popisowe :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
napisałam ogóreczki, kotleciki zdrobniale bo ogóreczki są maleńkie jak najmniejszy palec u ręki i kotleciki też małe , medaliony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Powiem Ci co ja bym z tego zjadla jajka gotowane podane z wędzonym łososiem, papryczką i szczypiorkiem - nie ruszylabym, po jajkach sie pierdzi, lososia nie lubie zimne nóżki drobiowe - nie jem drobiu koreczki-ser pleśniowy w ziołach , winogrono, oliwka - pycha sałatka makaronowa z serem feta -pycha dynia na słodko, ogóreczki, patisony - po co dynia? ogoreczki bym zjadla talerzyk wędlin i chleb w koszyczku - okay, ale wole ser danie na ciepło- małe talarki filety drobiowe pieczone - nie jem drobiu kotleciki mielone z pieczarką podane w pieczarkach - mielone? nuda! mam w domu! do tego kromki bagietki podgrzane w piekarniku z masłem czosnkowym - wywalic polowe tych dan a do bagietek dac ser, pieczarki na słodko - tort czekoladowy wlasnej roboty, mandarynki, winogrona - fajnie chyba bym pekla z przejedzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
te kotleciki mielone nie będą takie zwykłe jak podaje sie w barach na obiad , to takie małe pulpety chrupkie , dobre mięso i pieczarka w środku , do tego pieczarki pieczone z piekarnika jak ktos chce sobie dolożyć , ladnie pachnie i ładnie wygląda

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mesianka
nie no ogólnie nie ma się do czego przyczepić. Zjadłabym wszystko. Podałabyś przepis na te zimne nóżki, właśnie szukam czegoś sprawdzonego, sama nigdy nie robiłam, nie lubiłam też ale takie z warzywami i z drobiem bym zjadła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
hej, podałabyś przepis na te zimne nóżki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
moja babcia zwsze robiła zimne nóżki - fee - za to mama robiła tak - kupowała udka albo piersi z kurczaka gotowała rosół z dużą ilością warzyw - chłodziła mięsko drobno kroiła - bez skór i jak galaretka już tężała to wrzucała mięsko i mieszała - dzięki temu nie opadało na dno tylko było równomiernie wszędzie a rosół chudy więc tłuszcz się nie odkładał po schłodzeniu... babci galaretki nie będę opisywać bo to dramat jest - galaretom ociekającym tłuszczem mówimy nie. Menu spoko jak dla mnie, ale ja za oliwkami i serem nie przepadam - ale nie dla mnie robisz więc się nie sugeruj - jak goście lubią to ekstra.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
własnie tak się robi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ten czosnek nie potrzebny bo smierdzi i psuje smak potraw :-(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie musi byc czosnek, może byc posmarowane masłem z ziołami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×