Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak namowic lekarza na szybszy termin cesarki

Polecane posty

Gość gość

6 lutego mija mi 40 tydz ciazy lekarz chce robic cesarke miedzy 2 a 4 boje sie ze moge nie donosic to 2 ciaza i juz mam mocne skurcze przepowiadajace. W pt ide po termin cesarki jak przekonac lekarza na szybszy termin? Czy lepiej zaufac mu i jego doswiadczeniu

Gość gość
Niech zgadnę. Cc na życzenie? Ze wskazaniem to byś się raczej o to nie martwiła. Przychodzisz ze skurczami i zgodnie z tym co napisano w książeczce ciążowej robią.

Gość gość
Tak na zyczenie. Po pierwszym porodzie gdzie by mi dziecko wykonczyli nie zdecyduje sie juz na porod sn

Gość totalna bzdura
Gorszej głupoty nie czytałam na tym forum! Mało kiedy przy cc ze wskazaniem czeka się na skurcze! Często cesarka ze wskazaniem robiona jest aby przy skurczach nie narazić macicy na pękniecie i jej obciążenie lub inne przypadki ciężkie wady wzroku łożysko przodujące, zagrożenie zawałem pnia macicy, poważna rwa kulszowa i przepuklina międzykregowa czy poważne rozejscie spojenia, wady serca u płodu czy ogólnie wady u dziecka i wiele wiele innych. Nie wchodzcie w medyczne kompetencje :-/ to częsta domena mamus, które chwile spędziły w szpitalu

Gość totalna bzdura
Możesz porozmawiać z lekarzem, żeby Cię wcześniej położył do szpitala :-)

Gość totalna bzdura
Ja mówię o prawdziwym wskazaniu, nie lewym! Mój lekarz powiedział mi jak w 6 tygodniu byłam, że zakończymy ciążę 10 dni przed terminem nie będziemy czekać na początek akcji w żadnym wypadku. Mam łożysko przodujące, wiec wszystko może się jeszcze szybciej zakończyć..

Gość totalna bzdura
Dodam też, że są szpitale niepubliczne gdzie cesarka na życzenie jest normalnie płatna i nie to nazywam lewym wskazaniem, tylko wpisanie na wskazaniu lewej przypadłości :-)

Gość gość
hm wiesz co ja ja miałam miec cc na zyczenie to miałam mieć 2 tyg wczesniej czyli w 38 tyg ale w koncu urodzilam sn martwe dziecko , teraz bede miala cc na zyczenie w 37tyg . Dodam ze 38tydz to juz ciaza donoszona , tym bardziuej jak sie m duze dziecko albo takie ktore rozwija sie szybciej , u mnie własnie tak jest ze mam duze dzieci . Ja tak jak autorka bardzo dziekuje za porod sn który w moim przypadku zakonczył sie koszmarem który trwa do dzis .. nigdy nie pogodze sie ze smiercia dziecka , ktore było całkowicie zdrowe i duze .. co innago jakby było zchorowane , to bym jednak pomyslala ze moze lepiej dla tego dziecka , ale i tak najgorsze co moze przezyc rodzic to smierc wlasnego dziecka , na ktore czekalo sie 9 miesiecy

Gość gość
co ty pierniczysz ? lewa przypadłość to chyba ty jestes .. wiesZ co to znaczy poród sn gdzie twoje dziekco jest wyciskane z brzucha poprzes skakanie lekarza po tobie ? albo wyciąganie dziecka próżnociągiem ? wiesz co to znaczy ogromny ból i strach o swoje dziecko ? idiotka

Gość totalna bzdura
To było do drugiej wypowiedzi, jakbyś nie zauważyła w Twoje obronie autorko :-) Mówię o innych przypadkach gdzie kobiety zamiast pójść legalnie na cesarke na życzenie to mają lewe zaświadczenia i lekarze są wprowadzani w błąd. Lepiej po prostu pójść na cesarke na życzenie. Ja tez poniekąd takową mam z powodu pierwszego ciężkiego zakończenia ciąży, silnego niedotlenienia u dziecka i przetaczaniem krwi, wiec nie mów mi o trosce o dziecko, tylko czytaj ze zrozumieniem. Hormony na bok :-)

Gość gość
gościu z 16;45 a dlaczego nie zrobili ci cc skoro miłaś wskazania. Nawet jak zacznie się akcja i są wskazania to robią cc. Ja miałam wskazania ze względu na problemy z kręgosłupem w 38 tyg a akcja zaczęła się w 36. Normalnie zrobili mi cc.