Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy za dużo wydajemy

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam się czy mogłabym więcej zaoszczędzić. Wyliczyłam ostatnio,ze razem z mężem wydajemy na miesiąc na samo życie 3-3,5 tys. Razem z rachunkami, które też nie są wysokie bo jest to ok 650 zł ( czynsz, komórki, internet, gaz). Myślicie,że jest to sporo na dwie osoby ? Dodam,ze na paliwo idzie miesięcznie ok 250 zł.

Gość gość
Mysle, ze potwornie duzo

Gość gość
Wyliczyłam,że miesięcznie idzie nam po oplaceniu rachunków ok 2-2,5 tys. złotych.

Gość gość
Jezeli jesz wysokiej jakosci jedzenie to to nie jest za duzo.

Gość gość
my mamy 4000 i dwoje dzieci. Rachunki ok 1200 zl, wiec sama sobie odpowiedz:)

Gość gość
to "przejadacie" ok. 2,5tys? bardzo dużo Ja na 2 osoby mam 1600zł z rachunkami, jedzeniem, ubraniami.

Gość gość
no i jeszcze paliwo 200zl

Gość gość
my mamy 4000 i dwoje dzieci. Rachunki ok 1200 zl, wiec sama sobie odpowiedzusmiech.gif x jeszcze paliwo ok 200zl Nie mając dzieci i majac takie dochody i rachunki jak wy dużo mozna zaoszczedzic

Gość gość
Tak myślałam,że sporo ! :( Ustaliliśmy sobie wcześniej,że wyciągamy 500 zł na tydzień na życie w dwie osoby. I na co to idzie: jedzenie, jakieś wyjścia, środki czystości. Jakiś ciuch ( chociaż to to rzadko kupujemy). Szczerze to nie wiem gdzie to przelatuje... Odżywiamy się zdrowo, ale tak samo nie kupujemy nie wiadomo jak ekskluzywnych produktów.

Gość gość
Mamy 1 dziecko. Około 4-4,5tyś idzie nam miesięcznie na wszystko. Miesięcznie jak odłożymy to max tysiąc. Szału nie ma :-(

Gość gość
Ja myślę, że jest to dobry poziom wydatków pozwalający na w miarę spokojne życie....jeśli jednak czujesz się źle z tą kwotą możesz próbować zaoszczędzić kilkaset złotych i odkładać na lokacie, funduszu inwestycyjnym albo w inny sposób. ciekawy blog o oszczędzaniu: http://finansedomowe.blog.pl/2015/01/15/tanie-dodatki-do-mieszkan/