Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kolejna ciąża, częste poronienia, trudności z utrzymaniem ciąży

Polecane posty

Gość gość

Myślałam, że moja córka będzie jedynaczką. Ciąża była trudna, wcześniej dwa razy poroniłam ( raz już 20 tygodniu chłopca). Nie chciałam znów tego przechodzić. Ale wystarczył jeden raz bez zabezpieczenia po Andrzejkach i zaszłam w ciążę. Oczywiście byliśmy z mężem przerażeni, ale też szczęśliwi, że los zadecydował za nas. Niestety w Boże Narodzenie zaczęłam krwawić, straciłam tę ciążę. Bardzo chciałabym mieć drugie dziecko, ale mój mąż teraz nie chce o tym słyszeć , twierdzi , że się wykończę i będzie nam ciężko . Córka w lutym skończy dwa lata. Mąż zarabia około 8 tysięcy miesięcznie, ja 2 tysiące. Mamy własny dom. Nie wiem już jak go przekonać. Miałam robione badania, ale nie wykazały żadnych nieprawidłowości.

Gość gość
Napisze cos co moze byc przykre dla Ciebie ,ale jak widac kasa szczescia nie daje tyle zarabiacie a nie mozecie miec 2 dziecka spelnic czegos co nie jest zwiazane z pieniedzmi.In vitro nie wchodzi w gre ,bo w ciaze zachodzisz a nie mozesz donosic. robilas jakies badania bylas w jakies klinice jak nie to zrob wszystkie badania jakie mozesz.moja kolezanka miala cos takiego juz nie wiem jaka to byla wada ,ze mogla donosic tylko corke .byla w ciazy 7 razy zawsze ronila okolo 17 tyg :( zawsze to byl chlopiec zaszla w ciaze jak na usg zobaczyla,ze bedzie dziwczynka byla w 7 niebie udalo sie donosila ciaze.ale nie wiem jest tobie jak mialas wszystkie badania i nie wiesz co sie dzieje.Daj sobie spokoj po co Ci to wiem,ze instynkt silny,ale masz juz jedno sa tacy co nie maja i nie beda mnieli ani jednego

Gość gość
poszukaj dobrego gina w okolicy ktory specjalizuje sie w problemie jaki ciebie dot i sprobujcie

Gość gość
Miałam robione badania hormonalne. Płody również były badane i niby nie miały żadnych wad :(. Mam prawidłową budowę narządów rodnych, wyniki w ciąży też miałam dobre. Może powinnam pomyśleć o jakiś bardziej dokładnych badaniach. Ja wiem, że niektórzy nie mogą wcale, ale po tej nieplanowej ciąży zapragnęłam kolejnego dziecka. Bardzo mi przykro, że mąż nie chce :(. I nie wiem po co te docinki z pieniędzmi. Chodziło mi o to, że stać nas nawet na jeszcze kolejne dziecko.

Gość gość
badania hormonalne to dopiero początek... po tylu poronieniach powinnaś mieć już za sobą szereg badań o wiele bardziej specjalistycznych i szczegółowych łącznie z kariotypem. Poza tym "problem" niekoniecznie musi być po Twojej stronie... ja bym najpierw zrobiła badania, a ewentualnie potem podjęła starania.

Gość gość
Skoro mialas 2 poronienia, normalna ciaze i kolejne poronienie, to bilans zaczyna sie od poczatku, bo po tamtych 2 urodzilas dziecko! Nie oznacza to, ze nie uda Ci sie z kolejna ciaza! Porobienie nawykowe to 3 i wiecej poronien pod rzad, a nie w ciagu calego zycia!