Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla_mama

Ile przytyłyście w ciąży?

Polecane posty

Gość przyszla_mama

Jak tyłyście w ciąży? Niepokoję się, bo pod koniec ciąży bardzo dużo przybieram na wadze. Wiem, że końcówka to czas na nabieranie kilogramów, ale czy aż tyle: przytyłam 4 kg od 25 do 29 tygodnia, czyli w 4 tygodnie. A potem jeszcze więcej: 6 kg w następne 4 tygodnie. Czy to normalne? Teraz zaczął się 37 tydzień, coraz bliżej porodu, a ja jak dalej będę tak tyć to mnie chyba ciężarówką zawiozą na porodówkę. Też tak miałyście? To normalne? Wiem, że teraz dzidziuś rośnie najwięcej, ale jak to się ma do mojego tycia? Dodam, że na początku ciąży schudłam, potem tyłam, ale niewiele- kilogram, dwa, zależy. Jak Wy tyłyście w ciąży? I ile ogólnie przytyłyście od normalnej wagi? Udało Wam się to potem zrzucić, po porodzie? Czy nie?

Gość gość
W ciąży przytyłam ok 18 kg ale po ciąży szybko schudłam do wagi sprzed ciąży.

Gość gość
55kg normalna waga 69 tuż przed porodem

Gość gość
Ja akurat mało przytyłam, ale z każdym jest inaczej.... może pij więcej, albo przed posiłkiem szklanka wody? Na przekąski tylko owoce, lub warzywa. I absolutnie nie jedz w nocy :) Nie martw się to już końcówka....

Gość przyszla_mama
No to ja mam 17 kg do przodu do 36 tygodnia. Nie za wesoło. Pocieszę się, że może to zrzucę potem. A też tak dużo tyłyście pod koniec?

Gość B83
Ja przytylam ok 14kg i urodzilam w 41 tygodniu. Dziecko wazylo 3,200. Pamietam ze przez piewsze 12 tygodniu przytylam bardzo szybko tak ok 4-5 kg bo caly czas podgryzalam cos bo mi bylo strasznie mdlo caly czas i jedzenie pomagalo. Pozniej tylam bardzo wolno i ostatnie 2-3 tygonie ciazy to juz chyba wode nabieralam bo tylam 1 kg na tydznien. Po urodzeniu stracilam ok 10 kg przez pierwsze 8 tygoni i wrocilam do wagi z przed ciazy jakies 3-4 miesiace po porodzie. Karmilam piersa (pompowalam znaczy) caly czas. Moj maly konczy roczek za 2 tygodnie i koncze karmic w tym tygodniu. A tak pozatym to staralismy sie o #2 i wlasnie testowalam przez weekend i wychodzi na to ze sie udalo :) Jedz zdrowo, waga sie nie martw. Ja pracowalam do 40 tygodnia ciazy, i bylam bardzo aktywna. Biegalam do 5 miesiaca a posniej zmienilam na szybkie chodzenie i rower. Porod mialam bardzo szybki bo tylko 4 razy musialam pchac i maly juz byl na swiecie. Powodzenia i duzo sily! Bedzie super!

Gość przyszla_mama
Wody piję dużo. Owoce też jem w dużych ilościach, bo ogólnie je lubię. Wcześniej nie miałam apetytu, ale teraz, w końcówce, jem bardzo dużo. Oszukuję głód jabłkiem, czy mandarynką, ale na niewiele się to zdaje

Gość gość
a ja 28 kilo dość szybko schudłam a brzuch mi sflaczał cycki ok

Gość gość
Oj tam.... niech dzidzia będzie zdrowa....

Gość gość
waga przed ciaza 52,5 kg waga w 38 tyg 59 kg waga 2 dni po cesarce 52,5 kg bylam w szoku! Przez pierwsze 3,4 msc ciazy wogole nie mialam apetytu,wiec malo jadlam a pozniej juz w miare normalnie,jadlam wszystko na co mialam ochote.

Gość gość
13 kg teraz niecale 3 tyg po mam jeszcze 5,5 na plusie ;)

Ja w pierwszej ciąży blisko 9 lat temu przytyłam blisko 30 kg pod koniec miałam zatrucie dzień po porodzie zostało 10 kg które straciłam. Obecnie jestem w 22 tygodniu ciąży z blizniakami :-) na plusie dobre 10 kg jednak wagowo to tyle co zaczynałam pierwszą więc oby dzieciaki były zdrowe a reszte nie ma co się martwić :-)

Gość aslka
Hmm ja ze względu na nadwage podchodzilam do yycia w ciąży bardzo racjonalnie, ale co z tego :/ owszem do 5 mca może przytylam jakieś 3-4 kg ale później zaczelam tyc tragicznie i przytyłam prawie 20 kg!! Nie bylam w stanie juz nad tym panowac pod koniec. Teraz znowu jestem w ciąży i juz mam na koncie 2 kg wiecej a koncze czwarty miesiac :/