Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

polozenie posladkowe dziecka

Polecane posty

Gość gość

WItam, chcialabym sie dowiedziec czy ktoras z was byla w takiej sytuacji. dziecko jest ulozone posladkowo jestem w 25 tyg ciazy, lozysko na przedniej scianie, czy dziecko ktorejs z was sie obrocilo samo czyjakos mu pomagalyscie?

Gość gość
Jeszcze ma czas, mozliwe ze sie odwroci.

Gość gość
Moje dziecko było położone pośladkowo do 37 tc. Lekarz już prawie wyznaczył termin CC, stwierdził że prawdopodobieństwo przejścia do pozycji główkowej jest baaaaaaardzo małe. A tu hoop i nagle córka zrobiła fikołka i ma głowę na dole. Teraz boje się porodu SN, już przyzwyczaiłam się do myśli że będę miała CC.

Gość gość
Dziewczyno, nie martw się. To dopiero 25 tydzień. Mój mały przekręcił się w 37 tygodniu. Też nastawiałam się na cc a tutaj nagle przekręcił się główką w dół :-) Naprawdę nie stresuj się :-)

Gość gość
Jesteś dopiero w połowie ciąży, dziecko jeszcze 10razy się obróci. Mój od samego początku był ułożony pośladkowo, na każdym usg, w 33 tc jeszcze był tak ułożony a lekarz nic nie mówił. W 36tc był już główką do dołu.

Gość gość
oj powiem waam ze sie troche uspokoiłam, bede sie modlila o to aby sie obrocil jak najszybciej :)

Gość gość
Ja jestem w 28 i moja Mała co dwa tygodnie raz pośladkowe ułożenie raz główkowe na zmianę a ostatnio leżała w poprzek

Gość gość
Mój się do 38 nie obrócił, cc ustalone na 6 dni przed terminem porodu i nadal głową w dół. Wdzięczna mu jestem za to do dzisiaj, nie wyobrażam sobie rodzić sn, a cc przeszłam doskonale:)

Gość gość
cc robione przed terminem porodu i pewnie "na zimno" - miałaś mega słabego lekarza i c*****y szpital

Gość gośćkpop
moj drugi syn byl ulozony posladkowo i mialam rodzic sn bo pierwszy porod tez byl sn . Syn pare dni przed terminem odrocil sie glowka w dol. Polecam cwiczenia dostepne w necie na odwrocenie sie dziecka .

Gość gość
Piszesz ze lozysko masz przodujace? To jest powod do cc

Gość gość
moja corka tez dopiero po 30 tyg sie odwrocila, ale przy tym owinela sie pepowiną.

Gość gość
Moje się obróciło pod koniec. Około 37 tc

Gość gość
Nie napisala, ze przodujące (czyli w okolicach szyjki) a na przedniej ścianie macicy... To jest roznica bo w tej drugiej sytuacji nie ma wskazań do CC.

Spokojnie ;) Do porodu jest jeszcze długa droga wiec maluch może jeszcze kilka razy zmienić pozycję . U mnie też maluch był ułożony pośladkowo. W 34 tygodniu lekarka powiedziała "Spokojnie , wszystko może się zdarzyć bo miała sytuacje że w "ostatniej" chwili maluszek się przekręcił " . W 37 tygodniu nadal ułożenie pośladkowe i zapadła decyzja o cc . Ale w szpitalu dwa dni przed cięciem miałam znów wykonane USG by upewnić się czy maluch sie przekręcił i czy cc "nadal aktualna "

Gość gość
nie wyobrazam sobie zeby rodzić dziecko ulozone posladkowo;/

Gość gość
jestem dobrej mysli, ćwiczenia wykonuje od wczoraj :)

Gość gość
Ja jestem w 23 tyg i też posladkowo ani razu sie nie przekręcił. Miejmy nadzieje ze brzdące sie przekreca

Gość gość
moja córka urodziła się 1983 ważyła 3950 i miała 64 cm. urodziła się pośladkowo na 5 pkt. w tamtych czasach nie było wskazań do cc.

Gość gość
gość wczoraj nie wyobrazam sobie zeby rodzić dziecko ulozone posladkowo;/ x dlaczego sobie nie wyobrazasz? wiesz w ogole jak taki porod wygląda? Niewiele się rozni od "normslnego " porodu sn. Ja bym nie chciała mieć cesarki.

Gość gość
Mylisz się ułozenie posladkowe bardzo komplikuje poród. Moje dziecko ułozyło sie posladkowe w 36tc po próbie porodu sn miałam szybkie cc. Lekarze powiedzieli że nie było szans na urodzenie sn. Co innego jak kobieta rodzi kolejne dziecko, pierworódka raczej nie ma szans na bezproblemowy poród sn z takim ułozeniem. Dziecko rodzi się zazwyczaj pośladkami istnieje ryzyko że zwyczajnie sie zablokuje, i niedotlenienia. Jednak na tym etapie ciąży to chyba za wczesnie by sie martwić :) dziecko może sie obrócić.

Gość gość
Autorko dziecko jest BARDZO DOBRZE UŁOZONE! tak ma być i dopiero przed porodem ma sie przekręcić! moja koleżanka miała w 28 tyg ułożenie głowkowe bo dziecko zaczęło sie układac do wyjśćia, dodatkowo szyjka zaczeła sie skracać i ma zalecenie LEZEĆ żeby nie urodziła przedwcześnie. Ciesz sie że mas takie ulozenie dziecka bo to jest idealne, głowkowe byłoby problemem w tym tygodniu:) mój maluszek tez jest ułozony miednicowo i mam łozysko tak jak ty na przedniej ścianie. wszystko gra.

Gość gość
Ale pieprzycie. Moj syn sie w 21 tyg ulozyl glowa w dol i tak pozostal i urodzilam 3 dni przed terminem. Kawal chlopa 4 kg. Szyjka byla zamknieta do konca, zero rozwarcia mimo napierania glowki. Macie jakies beznadziejnie wiotkie miesnie kegla chyba, ze od polozenia glowkowego wam rozwarcie idzie.