Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdesperowanaaa9x

Ciąża czy jej brak?

Polecane posty

Gość Zdesperowanaaa9x

Witam, mam mały problem a raczej prawdopodobnie 6 tygodniowy problem... Mam 21 lat i ostatnią miesiączkę miałam 1-5 grudnia 2014 roku. Moje miesiączki nigdy nie były regularne, raz nawet spóźniały się o 3 miesiące. Złe odżywianie, stres podróże, częste zmiany. Jak można obliczyć miesiączka spóźnia mi się... bardzo. Miałam objawy przed miesiączkowe, które pojawiały się za każdym razem. Ból w krzyżu i obolałe piersi. Standard i tym razem też tak było, ale okres się nie pojawił. Zaczęłam się niepokoić, ponieważ od okresu świątecznego mogło dojść do zapłodnienia. 12 stycznia zrobiłam test. Wieczorem i wyszedł pozytywny. To oczywiście na drugi dzień udałam się do ginekologa, ale badanie usg dopochwowe niczego kompletnie nie wykazało. Nawet ciąży pozamacicznej. Wszystko jest okej... Lekarz kazał mi powtórzyć test z rana i zrobić badanie beta. Zrobiłam test 14 i badanie beta też. Test ponownie wyszedł pozytywny, a badanie dało aż 792.8 czyli 6 tydzień ciąży. Tak samo obliczył ginekolog, ale czy to możliwe, że wciąż jej nie widać w macicy? Na usg? Proszę o pomoc bo bardzo się boję. Ciąża nie była planowana.

Gość gość
cuda normalnie wes nasikaj na test i tyle po sprawie co mamy cie zbadac?? 2 kreski ciaza i tyle/szukaj aborcji sobie albo nie wiem czego

Gość gość
W 6tygodniu pecherzyk powinien byc widoczny w macicy. Skonsultowaabym to na Twoim miejscu szybko z lekarzem.

Gość gość
Już chyba za późnona refleksje???? na usg nic nie widać bo jeszcze jest za wcześnie, albo lekarz się nie zna.. następnym razem się zabezpieczysz.....

Gość gość
Wynik bety i testy ciazowe wskazuje na ciaze a na usg moze bylo jeszcze z tydz za wczesnie. Jsk zrobi Ci lekarz usg za 2 tyg to na pewno wszystko bedzie jyz wodac. Gratuluje.

Gość gość
Róznie to bywa :) Moim zdaniem powinnaś powtórzyć bete z krwi :) jeżeli rośnie to jesteś w ciązy.

Gość gość
W ciąży jesteś na pewno, beta pięknie wskazuje na 6 tydz. - jeżeli nie widać jeszcze pęcherzyka to musisz poczekać chociaż u mnie było widać już 2mm pęcherzyk w 4tyg, Co prawda Pani doktor mówiła że to się rzadko zdarza :), więc spokojnie :) Trzymaj się mocno i nic się nie przejmuj, na pewno będzie dobrze :)

Gość Zdesperowanaaa9x
Byłam dzisiaj znowu u ginekologa i w szyjce macicy pani dostrzegła krew, a usg ponownie niczego nie wykazało. Nawet pęcherzyka. Kazała mi odczekać i stwierdziła, że test mógł być pozytywnie fałszywy, a jak dostane miesiączkę to wszystko się wyjaśni. Bo beta nawet jak na szósty tydzień nie jest zbyt wysoka. Jednak nie uspokaja mnie jej opinia i w poniedziałek zasięgnę drugiej. I co do niektórych wypowiedzi... przyszłam tutaj po radę a nie po krytykę. Poza tym zabezpieczałam się, ale widocznie nie jest to pewny sposób. To już nie chodzi o mnie, ale jeśli macie zamiar krytykować kogokolwiek kto ma podobne obawy do moich to zastanówcie się nad tym bo nie po to chyba jest ta stronka, a ludziom na prawdę zależy na poradzie, a nie nabijaniu się i słowach typu 'masz za swoje' 'dobra nauczka' 'trzeba było myśleć' Wypadki chodzą po ludziach, a co by było gdyby was to spotkało? Dziękuję.

Gość gość
Beta wskazuje ciąże, dr.może ma usg starszej generacji. W poniedzialek będzie ok 1000 i wtedy będzie widać na usg. Wiem jest Ci teraz ciężko,ale dasz radę, ja dalam a teraz mam w domu nastolatkę, powodzenia!!

Gość asssica
Opowiem Ci moja historie, ktora niestety nie zakonczyla sie dobrze.Ostatni okres mialam podobnie do Twojego, bo 3.12.14, test ciazowy zrobilam 3 stycznia, bo juz czulam ze jest inaczej niz przed okresem.Wyszedl pozytywny.Za 2 dni zrobilam kolejny, pozytywny.W srode 7.01 wrocilam do pracy i...nagle zaczal mnie bolec lewy jajnik i tylnia lędźwia.Bol taki jak przy owulacji,poczulam ze cos cieknie.Gdy poszlam do toalety okzalo sie, ze plamie, na brazowo.Po pracy szybko na IP w Pruszkowie, dr nic na usg nie widzi, po badaniu tez nic.|NIe daje mi lekow, co uwazam za wielki blad.Czekam 2 dni, jest coraz gorzej, zaczynam krwawic,jade prywatnie na usg, swietny nowy sprzet i nic nie widzi,dostalam duphaston, ale bylo juz za pozno.Poronilam samoistnie.Ciaza biochemiczna. Mam nadzieje,ze u Ciebie bedzie wszystko w porzadku.Mi kazdy mowil ze za wczesnie zeby bylo cos widac na usg, ale ja czulam ze jest cos nie tak. Oby Ci sie powiodlo, daj koniecznie znac...jak wyszlo dalej