Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość precz_z_brzoskwionią

czym ożywić brzoskwiniowe ściany?

Polecane posty

czym ożywić mieszkanie, w którym ściany są brzoskwiniowe (bleeee!), a meble brązowe (venge)? Zmiana koloru ścian odpada - mieszkanie jest wynajmowane i nie dostałam zgody na taką zmianę... Chcę dobrać jakieś dodatki (obraz lub tryptyk, poduszki na sofę, firanki, czy kompozycje kwiatowe) i nie wiem, jaki kolor będzie najlepszy? Myślałam że zieleń, ale nie wygląda zbyt dobrze. Jak myślicie, co można zrobić z takim kolorem?

Gość gość
Obrzygaj je to je ozywi:-)

Gość gość
bordowy

Gość gość
Ożywić czy raczej stonować (ocieplić) ... ? Każdy żywy kolor dodany do brzoskwiniowego sprawi że zrobi się kolorowo. A może choć fragment ściany wykleić tapetą o pastelowym kolorze i delikatnym wzorze ... np. szaro - kremowym ? Ciekawe tego typu widziałam w salonie firmowym Flugger.

Gość gość
niestety, nie mam zgody na żadne malowanie ani tapety - całość muszę zmienić wyłącznie za pomocą dodatków

Gość gość
to weź się wyprowadź a na necie napisz na każdej stronie, że w tym mieszkaniu są pluskwy i karaluchy :O

Gość gość
Tylko nie bordo. Ja poleciłabym kolorystyke szaro-czarną. Chodzi o obrazy na ścianę, poduszki na sofę, pled, bieżnik na stole. Do tego doniczki w podobnej kolorystyce, a w nich np białe storczyki. Na komodzie świece od białych po szare. Każdemu miejscu można dodać odrobinę elegancji właśnie przez odpowiednie dodatki.

Gość gość
pięknie:)

Gość gość
pomarańczowym

Gość gość
fioletowe dodatki

Gość gość
bardzo dziękuję, spróbuję z tymi szarościami :)

Gość gość
Nie dziękuj, bo będziesz żałować każdej wydanej złotówki na te szarości. Chyba, że przydadzą się w innym mieszkaniu kiedyś. Do brzoskwiniowych ścian i ciemnych mebli na pewno nie będą pasować.

Gość kate2525
My planujemy remont przyszłym tygodniu :) Marzy mi się nowy kolor ścian - najlepiej beżowy ale zanim weźmiemy się za malowanie musimy po szpachlować ściany i zeszlifować. Mąż chce jutro zamówić papier ścierny z http://www.azur.com.pl/ i farby w castramie bo później nie będzie miał kiedy. Mam nadzieję, że ogarniemy wszystko i mieszkanko będzie wyglądać świeżo na święta;)

Gość gość
kate2525 dziś ale nikogo nie interesują twoje wywody na temat twojego mieszkania, TEMAT INNY zapytania autorki

Gość gość
Chłodne szare granaty, błękity deszczowe burzowe. Zrównoważą. Zasłony w zimnych tonacjach. Poduszki, obraz...

Gość gość
nie wydaj ani złotówki na przearanżowanie wynajmowanewgo mieszkania, bo to kasa wywalona w błoto. kup to co Ci sie przyda i co zabierzesz ze sobą

bardzo Wam wszystkim dziękuję za porady. Wcześniej bałam się, że z tak mdłym kolorem już nic nie zrobię, ale dzięki Wam widzę, że jest parę ciekawych możliwości.

Czasem dodatki potrafią zdziałać cuda! :) Co powiesz na małą galerię sztuki w mieszkaniu? Brzmi niewiarygodnie? To nic trudnego, naprawdę. :) Sprawdź: https://www.youtube.com/watch?v=g4hgSnEoHiM&index=9&list=PLvIEt3I-o4MjNESIq-B_1th2--cGJaF9Y. Dopasałabym również dodatki w jasnych i naturalnych odcieniach – np. delikatny szary. Dodadzą świeżości i lekkości aranżacji. Miłej metamorfozy! Pozdrawiam, Ekspert Dekoral