Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dlugo brac kwas foliowy i witaminy w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam dylemat, biorę kwas foliowy z witaminami i kwasami dha od momentu staran o dziecko, jestem teraz w 5 m-cu ciąży i mama powiedziala mi zebym odstawila, bo jej mlodsze koleżanki z pracy braly tylko w 1 trymestrze. Dziewczyny powiedzialy tez ze od witamim rodza się duze i ciężkie dzieci. Jakie są Wasze opinie na ten temat?

z tego co wiem to kwas do 3 miesiaca ciazy a potem witaminy tak mi zalecił lekarz

Gość gość
No wiec jak wytłumaczyć to ze biore witaminy przeznaczone dla kobiet w ciąży od 4 m-ca i karmiących piersią? I tam jest kwas foliowy w składzie.

Gość gość
w obu ciazach witaminy bralam przez cala ciaze a kwas foliowy przez 1 trymestr pierwszy chlopiec 3370 druga dziewczynka 3120 wiec jakies duze nie byly a i rodzilam sn

Gość gość
No pewnie jest mniejsza, nie pamietam juz ile bylo w tych pierwszych. To co? Brać dalej? Wizyte u gina mam w lutym, nie chce dzwonić z takim bzdetem, dlatego pytam Was.

Gość gość
tez jestem w 5 miesiącu i biore od początku jak ty witaminy i dha, moj gin kazal brac do caląciązę. Bierz, ie słuchaj mamy w tamtych czasach było inaczej.. na nastepnej wizycie zapytaj lekarza, ale skoro nie kazl przestac to znaczy ze trzeba brać dalej:)

Gość gość
No właśnie tu nie o mame i jej poglady chodzi, powiedzialy jej to koleżanki ktore sa po 30- stce i albo sa w ciąży albo niedawno urodzily.

Gość gość
wiekszej bzdury nie czytalam, ze od witamin rodza sie duze dzieci, normalnie jak starowiejskie zabobony.

Gość gość
Mojej koleżance, która jest niska i drobnej budowy lekarz powiedział, żeby nie brała witamin bo dziecko będzie duże. Ja jadłam w poprzednich ciążach i córki urodziły się 3 kg i 3,200. Teraz jestem w piątym m-cu i jem.

Gość gość
ten lekarz chyba pobieral nauki o wedrownego znachora, jak czytam o witaminach i suplementach od dawna nigdy nie widzialam zeby gdzies pisali ze dziecko bedzie duze od witamin.

Gość gość
13.26. Na forach ciazowych i nawet na kafe czytalam takie opinie, chyba malo jednak czytasz, ze nie slyszalas.

Gość gość
fora ciazowe i kafe toz to najwazniejsze zrodla medyczne dotyczace suplementacji. Ja czytuje literature medyczna dotyczyca suplementaci zawodowo w duzych ilosciach i o takich cudach jeszcze nie czytalam ale pewnie na forach ciazowach i na kafe wiedza lepiej.

Gość gość
14.48. Skoro taka oczytana jestes, to po co wchodzisz na forum? Ja od Twojej literatury medycznej w duzych ilościach wolę doświadczenie i opinie kobiet, ktore mają dzieci. Więc daruj sobie.

Gość gość
a nie no na pewno mamusie wiedza najlepiej na pewno doswiadczalnie doszly do tego ze witaminy powiekszaja ich dzieci, na dwojce lub trojce mozna juz wiarygodne statystyki przeprowadzic a jak sie zbierze z 5 takich mam to mozna powazne badanie naukowe juz zrobic i slac do druku w The American Journal of Clinical Nutrition.

Gość gość
Ah, wujek google podrzucil obco brzmiacy i powazny tytul gazetki:-D. Życzę udanej lektury książek i prasy naukowej wg ktorej mialam nie mieć nigdy dzieci:-). Nie produkuj się kochana, bo przede mna nie blysniesz.

Gość gość
Ja stosuję Pharmaton Matruelle od początku ciąży, aby sprostać zwiększonemu zapotrzebowaniu na witaminy i minerały. Wiem, że w ten sposób dbam o prawidłowy rozwój mojego dziecka.