Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie umiem sie malowac,niech mi ktos pomoze

Polecane posty

Gość gość

Nie umie sie malować. Czy ktoś mi powie co to baza/podklad czy to puder w plynie? Mam w domu kilka kremów nawilzajacych, krem bb z Garniera, puder matujący loreal creme puff, kredke gosh czarna, tusz rimmel i kilka roznych cieni o blyszczykow. Jakich kosmetykow mi brakuje? Jak powinnam używać te co mam,glownie chodzi mi o te bazy,pudry itd.

Gość gość
zrob se baze z kleju,takiego najlepiej cementowego:D na to gips,najlepiej matuje,a na usta farbe do gipsu,kolor roz:D,bedzie git:D

Baza to jest takie coś, co utrwala makijaż.Może też wyrównywać koloryt,matować,pomagać zwalczać niedoskonałośći. I tak krok po kroku: 1) Umyj twarz najlepiej żelem do mycia twarzy,osusz i przemyj tonikiem. 2) Na osuszoną skórę nałóż krem zależnie od tego, jaki rodzaj cery masz (jeżeli Ci się błyszczy na nosie,czole i policzkach to znaczy, że masz cerę mieszaną. Polecam wtedy krem matujący, który wchłania nadmiar sebum). 3) Po najlepiej 10 minutach (możesz szybciej, jeżeli masz mało czasu, ale zalecam taki czas, żeby kremik się wchłonął porządnie) wklepujesz bazę pod podkład. Po wchłonięciu się bazy nakładasz podkład/fluid jaki tam chcesz. Na sam koniec nałóż odrobinę pudru prasowanego/sypkiego żeby ładnie wykończyć makijaż :)

Gość gość
Dziekuje filomena;-D A ktora baza jest najlepsza wg ciebie? Pamietam ze na niektorych kremach jest napisane ze moga sluzyc jako baza pod makijaz, ja sie malowalam tak.. Krem bb i na to puder sypki. Czy to źle?

Puder sypki na krem bb jest jak najbardziej ok, ale najlepiej żeby był w naturalnym Twoim odcieniu i miał działanie matujące. I tak pędzelkiem czy gąbką pudrujesz raz nos, raz czoło, raz policzki i brode. Co za dużo, to nie zdrowo

Gość gość
Krem bb mam w moim odcieniu a puder sypki ten co sie dopasowuje do odcienia, a czy powinnam kupic korektor pod oczy? Jaki polecasz? I w jakiej kolejności go stosować przy kremie bb i pudrze?

Korektor pod oczy? A co masz sińce czy co? No chyba, że chcesz rozjaśnić spojrzenie to kup sobie rozjaśniający pod oczy ....