Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czym przykrywacie niemowlaki?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, w szkole rodzenia polozne przestrzegaly przed okrywaniem noworodka kolderka do spania w nocy i przed kladzeniem pod glowke poduszki. Te same rady można przeczytać w książkach i internecie. Mam koleżankę, która urodziła 3 dzieci i każde od początku spalo na poduszce ( bo jak mu się uleje, to trzyma glowke wyzej i się nie zakrztusi) i kazde spi pod koldra lub kocem i mmówi- jak się dziecko moze zakopac lub nakryc glowe ta kolderka? Pytania chyba nie musze zadawac- piszcie jak jest u Was.

Gość gość
przez pierwsze kilka tyg spał w rożku, potem pod grubym kocykiem, a teraz ma dwa i pól miesiąca i zaczął mieć jakieś problemy ze snem, w desperacji wyciągnęłam komplet pościeli, który kupiłam przed porodem, taką właśnie płaską poduszkę dla niemowlaka i kołderkę i bingo, śpi smacznie, pewnie lepiej mu jak ma coś miększego pod głową :)

Gość gość
Najpierw w rożku, potem pod kocem. Pod materacem miałam książki-miał wyżej główkę. Teraz ma 1,5roku dalej śpi bez poduszki.

Gość gość
No ja kupilam lekki kocyk, poduszki nie kupowalam, bo nawet pani w sklepie spytala po co mi jesli nie mozna jej od razu używa. Kupilam tez lekki spiworek, a potem jak wyrośnie to chyba tym kocykiem bede przykrywac.

mój na poczatku spał w rożku,pużniej pod lekkim kocykiem ale jak mi sie raz zakopał to sie wystraszyłam i kupiłam spiworek

Gość gość
No właśnie, juz nie wspomne o tekstach mam i ciotek pt. " oboje mieliście poduszkę i zadne się nie udusilo, a kiedyś to pierzyny byly i tez zadne się nie nakrylo":-(

Gość gość
Wypowie się ktoś jeszcze?