Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciągle twardy brzuch 31 tc

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, jestem w 31 tc. Od tygodnia mam twardy brzuch. Nie odczuwam tego jako skurczy, bo to nie jest uczucie, że łapie i puszcze. Mój brzuch ciągle jest twardy, tylko gdy się położę to robi się normalny. A gdy chodzę to czuję jakbym miała pęknąć, zgina mnie do dołu, nie mogę zrobić normalnego głębokiego wdechu. Lekarka każe leżeć, ale mi się najlepiej leży na plecach, a wiem, że się nie powinno. Przerasta mnie to, boję się o to, że jak mam taki twardy brzuch to dojdzie do niedotlenienia. Biorę no spę, magnez, ale to nic nie daje. Z biegiem każdego dnia brzuch jest coraz twardszy. Czy któraś z Was miała może podobne problemy z brzuchem? I czy urodziła zdrowe, dotlenione dziecko? Bardzo się boję. Staram się leżeć, odpoczywać, ale mam ogromny strach w sobie. A tu jeszcze tyle czasu. W przyszłym tyg. idę do lekarza.

moze dziecko sie tak ułożyło,bo piszesz ze jak sie kładziesz to juz masz miekki

Gość gość
Ale jak się mogło ułożyć żebym ciągle miała taki twardy?

Gość gość
idź jutro do lekarza. Jeśli nie do lekarza to na izbę przyjęć ginekologiczną - tam nie odmówią Ci pomocy. Taki twardy brzuch nie powinien być - wiem to z własnego doświadczenia.

Gość gość
moze sie tak ulozyc np.jak jest skierowane twarza do Twoich plecow to pupcie i plecy moze wypinac i wtedy brzuch masz twardy, moj czesto z jednej strony tak cos wypnie i tak mi wystaje :D ale jak Cie to niepokoi to zawsze mozesz zapytac lekarza lub pojsc na ip

Gość gość
Nie rozumiem cie kobieto. Z jednej strony sie boisz z drugiej strony nie chcesz leżeć. Ja przez twardnienia i skurcze leżę już 3-ci miesiąc, bo zdrowie mojego dziecka jest dla mnie najważniejsze, a Tobie nie chce się leżeć, bo Ci niewygodnie inaczej niż na plecach. Leż na lewym boku, wtedy dotleniasz dziecko. To najlepsza pozycja. A co do twardego brzucha, to skoro tak łatwo ustępuje gdy się kładziesz, to może to po prostu wzdęcia, a nie stawianie się macicy? Przy stawianiu się macicy brzuch masz twardy jak kamień i możesz z łatwością wyczuć uwypuklone dno macicy inie masz możliwości nawet delikatnie tego brzucha nacisnąć bo jest taki sztywny, a przy wzdęciach jest po prostu napięty, co faktycznie na tym etapie może być uciążliwe. Jeśli nie, to stawiam na ułożenie dziecka. Mój się przytula do prawej strony i ona zawsze jest twardsza bo tu ma plecki i pupkę.

Gość gość
Powinnaś więcej odpoczywać ja w 32tc miałam skrócona szyjkę od34tc popuszczac zaczęła. Brzuch miałam cały czas twardy chociaż u ciebie może być wszystko ok, ja ledwo donosilam do daty cc, jak tylko odstawiłam leki(3 dni przed cesarskim cięciem) to po dobie wody odeszły

Gość gość
Nie czytaj porad tu bo tu tępak i siedzą,wzięcie ustepujace po położeniu się haha lepiej nie rób dziecka bo je zabijesz głupota i będzie kolejny tępak Autorko taka z ciebie matka ze nie chcesz dziecka dotlenic bo nie chcesz leżeć wiesz czym grozi niedotlenienie, chyba że chcesz chore dziecko

Gość Agaa87
ja na taki twardy brzuch brałam fenoteral

Gość gość
Inteligencie powyżej, z tej strony tępak: kiedy się leży wzdęty brzuch jest miększy niż gdy się stoi. Szczególnie w ciąży.

Gość gość
Ja czesto mam tak,ze twardnieje z jednej strony,robi sie uwypuklona kula. Po kilku sekundach puszcza. Nigdy nie mam calego twardego brzucha. Tylko punktowo. Jest napiety i twardy gdy stoje,ale to chyba normalne,ze tak ciazy w koncu kilka kg skora dzwiga. Na Twoim miejscu Autorko pojechalabym na IP,noech obejrzy Cie ginekolog.

Gość gość
Myślę, ze to nie kwestia ulozenia, bo jak synek cos wypina to ja to czuje. Jest to na pewno twarda macica (nie moge nacisnac nawet leciutko brzucha, bo jest taki twardy) i mam zaparcia i byc moze to poteguje to uczucie napiecia. I nie napisalam, ze nie leze, tylko, ze niewygodnie mi ne lewym boku, a moja gin twierdzi, ze mam lezec zeby bylo wygodnie! Teraz piszac do was pisze akurat z pozycji lezacej na lewym boku :) No coz na pewno pjde do szpitala, moze jak podadza fenoterol dozylnie to pomoze.

Gość gość
Mi fenoterol rozmiękczył brzuch, ale tylko na dwa tygodnie. Leżeć tak aby było wygodnie?! Ta lekarka chyba nie wie co mówi :) W trzecim trymestrze już nie ma chyba czegoś takiego jak wygodna pozycja do leżenia. Na plechach się duszę, na bokach boli miednica i kolana, na brzuchu odpada. . .Takie są uroki ciąży.