Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość muka_buka

Zespól policystycznych jajników!?

Polecane posty

Gość muka_buka

Byłam dziś u gina, gdyż ostatnio pobolewało mnie podbusze, czas przed ostatnią miesiączką też przechodziłam dość dotkliwie jak dla mnie, chciałam to zbadać. Pani doktor zrobiła mi badanie, USG, stwierdziła, że prócz upławów i lekkiego zapalenia pochwy nic nie widzi (żadnych torbieli itp.), ale zastanawia się czy nie mam zespołu policystycznych jajników - niby dokładnie na USG nie była w stanie stwierdzić, ale niby mam na jajnikach wiele małych pęcherzyków i żadnego dużego, stąd podejrzenie, że mogę mieć problemy z owulacją i cierpieć na niepłodność. Zleciła mi badania krwi (głównie pod kątem tarczycy) i cytologię. Mam 22 lata, współżyję od niebardzo dawna. W ciąże nigdy zajść nie próbowałam i nie planuję, ale nie wiem jak to będzie np. za 10 lat. Cykle mam faktycznie długie (35-45dni). Czytałam, że objawem PCOS może być nadwaga, nadmierne owłosienie, tłusta cera. Jestem osobą szczupłą, fakt - cerę mam tłustą, a owłosienie - no jhmm... jestem osobą z bardzo jasną karnacją i ciemnymi włosami, nigdy nie wydawało mi się jednak, by owłosienie wykraczało ponad normę... Czy ktoraś z Was cierpli na Zespół policystycznych jajników? Jak się to u Was zaczęło, jakie miałyście objawy? Jak profilaktyka leczenia? Czy ktorejś z Was udało się rozmnożyć? Przestraszyłam się i to chyba bardzo...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować