Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ryby dla dzieci i nie tylko

Polecane posty

Gość gość

Mamy jak przygotowujecie rybki dla swoich dzieci i jakie? Ja do tej pory robiłam tilapię smażoną, ale czytałam ostatnio, że ona jest niezdrowa. Nie lubię też pangi i soli. Jakie najzdrowsze i w jaki sposób je robicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jemy rybe kilka razy w tygodniu. Zazwyczaj pieke z ziolami (wspaniala z rozmarynem), z cytryna i bpomidorem. Mozna tez taka usmazyc z tym samym, ja robie bez panierki, tylko w mace. Mozna usmazyc na masle, podac pod sosem np.smietsnowym albo z serem. Panga to troche slaba ryba. Moze byc dorsz, halibut, pstrag albo losos. Soli tez nie lubie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
U nas zwykle jest dorsz albo makrela, bo takie dostaję, czasem karmazyn, z rzecznych chyba tylko pstrągi. A kiedy kupuję, to raczej mirunę, bardzo nam wszystkim smakuje. Filety smażę panierowane- ale to rzadko, zwykle ryby po prostu piekę, czasem bez dodatków, czasem- w przyprawach i nadziewane czosnkiem, czasem z masłem pietruszkowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najczęściej pstrąg, sola, makrele, sardynki, żabnica, dorsz, dorada... Rzadziej szczupak (bardzo lubimy ale nieczęsto bywa), jesiotr, łosoś, bardzo okazjonalnie tuńczyk, miecznik czy rekin (wiadomo, rtęć...). Jak się uda "upolować" węgorza to jest hip hip hura :) ;) A robimy głównie pieczone na różne sposoby, czasem z patelni obtaczane w mące czy po prostu przyprawione "gołe" (czasem jest do nich jakiś sos, czasem nie), różne zapiekanki, curry czy ragout rybne, raz na ruski rok zupę rybną się zrobi... Latem sardynki czy makrele trafiają na grilla. Ogólnie bardzo lubimy ryby :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a, i jeszcze oczywiście sushi, i tatar z łososia! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aaarmi
moja córka zajada się pstrągiem!Kupujemy co jakiś czas świeże pstrągi w gosposdarstwie rybnym suchanowskich i pieczemy z samym masłem i lekko osolone, fakt że trzeba rybę przeglądać kilkukrotnie żeby nie trafiła się w niej żadna ość, ale za to mała zajada tak że aż jej się uszy trzęsą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×