Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asystentka zarządu

Sektor publiczny ma ciężko, najciężej ze wszystkich pracujących!

Polecane posty

Gość asystentka zarządu

Ogólnie wszyscy do których dokłada państwo mają źle, ciężko i płaczą w mediach. Rząd z nimi dyskutuje, pertraktuje, a społeczeństwo musi się użalać i liczyć z nimi. Ogólnie zauważyłam też, że państwo nie lubi tych do których nie dopłaca. My nieopłacani i niezatrudniani przez państwo to niby mamy lekko? Ludzie pracujący dla korporacji, prywaciarzy, koncernów od kasjerki po dyrektora mają kur/wa lekko? Budżetowcy maja przynajmniej bezpieczne posadki, pełno przywilejów, ulg, dodatków i ch...j wie czego i jeszcze mogą sobie popyskować, a my jak się nie podoba to wylatujemy z hukiem. Owszem zaraz znajdą się hejterzy, że trzeba było sobie państwową posadkę przyjąć no ale jak wszyscy zostaniemy lekarzami, policjantami, nauczycielami to chyba padniemy z głodu, bo nikt nam chleba nie upiecze! Nie mówię, że w tych dziedzinach jest łatwo i przyjemnie ale już kur/wa słuchać nie mogę tego lamentu jak mi nieraz koleżanki jęczą, że tak mają och ciężko och, och!! i wyczuwam wręcz pretensje do mnie, że mam "lepiej" - czytaj większe zarobki kosztem nadgodzin, weekendów, delegacji i nie mam jak nauczyciele cały czas wolnego ani nie podlegam pod kartę nauczyciela tylko pod kodeks pracy, niestety po pięciu latach błagania o przyjęcie na staż w szkołach zdołowana i BEZPLECOWA zrezygnowałam pozostając w tej firmie w której pracuję, awansowałam to i zarabiam więcej ale 100 razy wolałabym etacik w szkole więc nie płaczcie, bo tylko wku/rw w narodzie wzbiera.

Gość gość
i w związku z Twoim tematem jest Ci juz lepiej? To dobrze, bo frustracja wyniszcza organizm. Prawda jest taka, że mnie po studiach żaden prywaciarz nie chcial przyjac, a panstwówka z otwartymi ramionami :/ wiec lecz sie, zanim zaczniesz kłapać bez sensu.

Gość gość
Autorko, podpisuję się pod Twoją wypowiedzią. Więcej nie napiszę, bo wypowiedziałam się już w temacie o górnikach. Ale masz całkowitą rację. Zaraz Cię tu zjadą żony górników, nauczycielki i inni budżetowcy i ludzie z grup uprzywilejowanych, takich tu dużo. Syty głodnego nie zrozumie.

Gość gość
ponarzekaj tez na tych, co to wygrali w totka, bo im deszcz pieniedzy spadł na łeb :/ i to nie jest sprawiedliwe...o matko, dziewucho na nienawiści na pewno nie zbudujesz sobie szczescia. Powodzenia

Gość gość
zaraz sie tu zejdzie stado zarabiajacych po 1200 zl u prywaciarzy :):) :) a ja bym tez chciala zarabiac wiecej :)

Gość gość
12.08 ty się lecz, autorka ma rację niestety u nas też żeby pracować w szkole trzeba mieć plecy z mojego roku jako jedyna dostała posadę moja koleżanka, bo była żoną zastępcy prezydenta miasta. Miasto 85 tys. mieszkańców i z całego roku tylko ona prziiiipadek?? nie sądzę :o

Gość gość
ja pracowałam 6 lat w budżetówce - w sądzie. i wiecie ile ta moja ogromna pensja wynosiła? miałam 1600zł do ręki i fakt 13 oraz wczasy pod gruszą. ale moja praca to była praca po 10 h dziennie, dyżury weekendowe, za które mogłam co najwyżej odebrać godziny i nikogo nie obchodziło że się uczę, czy chcę spędzić wigilię z rodziną. wpłynął areszt i musiałam o 21 w wiegilię pędzić do pracy. wróciłam nad ranem 25. dostałam za to jeden dzień wolnego... którego i tak nie odebrałam, bo w następnym tygodniu miałam codziennie sesję... zarobki niewielkie, a stres i liczba obowiązków... dłuuugie. za moją ciężką pracę kasę dostawał sędzia - on miał 7 tysięcy i pracował sobie 3-4 dni w tygodniu po kilka godzin, a ja wszystko za niego robiłam :( odeszłam po 6 latach, bo miałam dość mobbingu i poniżania, bo sędziowie są w swoim mniemaniu kimś lepszym. pracownik sekretariatu sądowego to dla nich niewolnik. także nie każda praca w budżetówce to przywileje, są takie miejsca, gdzie to ból i upokorzenie.

Gość gość
budżetówka to ciepłe stołki taka prawda

Gość gość
dziś a na co mam sie leczyć? Na szczescie w zyciu? Zazdroscisz dziewczynie, ze miała chody, bo ty takich nie miałaś :p jakbyś miała, to banan by ci nie zchodził, taka prawda. Zawiść nie tyle o zarobki, ale o szczescie, zaradnosc itd. ale tacy są ludzie, a zwlaszcza kobity- jestescie duzo gorsze niz faceci. Zjejące jadem, wiecznie narzejace jak im to źle itd, na tym planeta stoi, co mnie nie dziwi. Zawsze wolalam pracowac z facetami bo sa o wiele normalniejsi pod kopułką

Gość gość
ziejące *:P bo jeszcze od analfabetów beda wyzywac hahahah

Gość gość
Autorko, zdziwisz się. Moja koleżanka pracuje w UM w mieście wojewódzkim. Jest po studiach na politechnice, do pracy dostała się z konkursu. Zarabia niecałe 2 tysiące, trzynastki nie ma. A pracy czasami tyle, że zostaje po godzinach, które potem może wybrać.

Gość gość
dziś zaradność przez plecy? ale zaradność :P

Gość gość
A Wy porownujecie prace gornika z posadka nauczyciela? Ludzie ogarnijcie sie.